Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 30-11-2011 08:35:12
Geldzaken & Recht

Terugbetalen studiefinanciering?

Uw dochter moet de € 55 terubetalen. dat is te overzien. maar daarnaast gold in 2009 nog de regel dat bij overschrijding maximumgrens de volledige vergoeding ov-kaart moet worden terugbetaald. die harde maatregel is vanaf 2010 versoepeld. maar daar heeft uw dochter helaas niets aan. hieronder de informatie van de duo-ib groep.

============================================================

bijverdienen in 2008 en 2009

we controleren jaarlijks je inkomensgegevens bij de belastingdienst. als blijkt dat je meer dan de bijverdiengrens verdiend hebt, terwijl je je studiefinanciering niet hebt stopgezet, moet je een bedrag terugbetalen. dit bedrag bestond in 2008 en 2009 nog uit drie delen:
?
een bedrag voor elke maand dat je de ov-studentenkaart in je bezit had of een vergoeding hebt gekregen voor je ov-studentenkaart. in 2008 was dit € 78,16 en in 2009 € 80,25 per maand.

?
het bedrag dat je bijverdiend hebt boven de grens. natuurlijk hoef je nooit meer terug te betalen dan je in dat kalenderjaar hebt ontvangen aan basisbeurs en aanvullende beurs. in 2008 was de bijverdiengrens € 12.916,17 en in 2009 € 13.215,83.

?
een bedrag aan rente. deze rente wordt berekend over het bedrag dat je te veel hebt bijverdiend en over het bedrag dat je voor de ov-studentenkaart moet terugbetalen. de renteberekening start de maand nadat je van ons een bericht krijgt waarin staat hoeveel je moet terugbetalen.