Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 05-12-2011 16:14:29
Elektronica & TV

Ziggo

Het is toch overal het zelfde? je betaalt aow-premie en als je deze uitkering mag ontvangen heb je voor een hogere uitkering betaald dan die je in werkelijkheid ontvangt. als je een zorgverzekering hebt gaat de premie omhoog en de zaken die onder de dekking vallen worden verminderd, en je betaalt een eigen risico die maar steeds stijgt.
je betaalt een hele carriere lang voor een pensioen en je krijgt i.p.v. naar eindloon, naar middelloon betaald terwijl je begon met betalen voor een pensioen op basis van eindloon.
je betaalt een pensioenpremie en dat doe je voor een pensioen dat waarde- of welvaartsvast zal zijn. op het moment dat je je pensioen ontvangt is dat niet meer zo.
waar het om gaat is dat een consument nooit eenzijdig kan beslissen om ergens vanaf te wijken, terwijl maatschappelijke organisaties, met de overheid en pensioenfondsen voorop, eenzijdig het aanbod versoberen. dit dan met oneigenlijke argumenten, zoals: mensen worden steeds ouder, dus kunnen langer doorwerken; we zitten in een crisis, daar kunnen we niets aan doen, etc.
dat mensen steeds ouder worden weten we sinds begin vorige eeuw, zeg ca. 1920 (nog voordat de aow een feit was). dat we niets aan de crisis konden doen is ook niet waar. de banken zijn ongecontroleerd hun gang gegaan, toezichthouders hebben boter op het hoofd (denk aan ene wellink). bonussen worden gegeven aan mensen die onze spaarcenten hebben belegd. wij hebben de crisis aan onze broek en deze mensen, ze bonussen zichzelf naar de status van miljonair. bah, heb je een abonnement voor zenders, worden ze in aantal verminderd en de prijs hoger. de aanbieders hebben ons weer te pakken.
ik ben blij dat ik nu glasvezel heb. dat is heus niet goedkoop, maar alles in één en geen gedonder meer met deze oplichterij. dat ze barsten.