Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kw
kwaliteitsfreak - 09-12-2011 05:54:22
Geldzaken & Recht

Schuldsanering overnemen

Beste sariah,

het verhaal is mij nog niet helemaal duidelijk.

wilt u de schuld overnemen, of wilt u in plaats van de vriendin in de schuldsanering gaan omdat uw broer en zijn vriendin samen een groter deel van de schuld zouden kunnen aflossen dan u alleen?

van het eerste begrijp ik het nut niet. wat is het verschil met dat uw broer de schuld mede overneemt? het is logischer dat hij voor zijn vriendin opdraait dan dat u het doet.

het tweede - dat u in de schuldsanering gaat - lijkt mij niet toegestaan. immers, hoe vervelend het ook is voor uw broer, de mensen bij wie zij een schuld heeft zullen het logischer vinden dat uw broer voor zijn vriendin opdraait dan dat zij voor zijn vriendin opdraaien. tenslotte is het geld waar zij eigenlijk recht op hadden.
ik denk dat zij toestemming moeten verlenen om de schuld op u over te zetten. en dan vragen zij zich af waarom u dat wilt. en als de reden dan is "omdat u dan minder terug gaat krijgen dan wanneer mijn broer meebetaalt, omdat ik armer ben dan mijn broer en zijn vriendin", dan denk ik dat ze niet akkoord gaan.

u zou er zelf denk ik ook niet mee akkoord gaan. stel dat iemand geld van u leent en zegt dat ze zal terugbetalen. dan heeft ze veel pech en kan echt niet betalen. u moet akkoord gaan met schuldsanering, waardoor u alleen een deel terug krijgt, zoveel als zij in drie jaar kan betalen. dan heeft ze onverwacht toch weer geluk en kan meer betalen dan ze eerst dacht. u bent blij, dan krijgt u toch meer terug en heeft u minder schade. maar dan stuurt ze u gewoon naar iemand anders die niets heeft en zegt: "ga het daar maar halen". u heeft haar schade en zij gaat van uw geld op vakantie. dat zou u ook niet goed vinden als schuldeiser denk ik.