Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sariah - 09-12-2011 06:49:21
Geldzaken & Recht

Schuldsanering overnemen

Volgens mij zit ze via de gemeente in de wsnp. laten we zo zeggen haar vorige vriend was een jongen die haar mishandelde ( terwijl ze zwanger was ), vreemdging en bij haar samenwoonde, terwijl ze in de bijstand zat. doordat ze een uitkering had en niet aan de gemeente had doorgegeven dat hij bij haar inwoonde is ze in de schuldsanering gekomen.daarbij erkent de jongen zijn dochter nog niet en wil ook geen alimentatie betalen. echter zijn ouders willen wel om de week het kind een weekend in huis.
waar het mij om gaat is dat de kinderen niet de dupe worden. mijn broer kan het wel overnemen en bij haar samen wonen, maar dan raakt ze sowieso en haar uitkering kwijt en ze zullen letterlijk op een houtje moeten bijten, omdat mijn broer geen vast inkomen heeft.
als ik deze schuld overneem ( niet in de sanering zelf ) , kan dit volgens mij alleen met akkoord van de rechter. echter zal het bedrag volgens mij van de schuld hoger uitkomen.
mijn broer heeft al in de jaren tijd behoorlijk wat geld van me geleent dus dit kan er ook wel bij. voor mij is het van belang dat ze gewoon een gezin voor de kinderen kunnen vormen. mijn broer heeft een positieve invloed op de kinderen . en nu dit jaar voor het eerst ook zelf vader geworden te zijn van een prachtige dochter wil ik niet dat hun dit ontnomen wordt doordat in nederland alles onmogelijk wordt gemaakt een ander te helpen.
mijn broer zijn vriendin wilt ook niet dat wij de schuld opnemen, maar ik zie geen andere optie om hun hieruit te helpen.