Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 09-12-2011 11:38:51
Voeding & Gezondheid

Conserveermiddel in mandarijnen

Nou, die waslagen en weet ik wat voor rommel trekt wel degelijk in de schil van alle soorten citrusfruit. heb dat ooit gezien in het programma 'keuringsdienst van waarde'. daar onderzochten ze citroenen. de waslaag was gewoon schellak onder een mooie naam, terwijl het helemaal niet nodig is om een waslaag op de schil te doen, als de schillen met speciale borstels opgepoetst worden krijgt ie van zichzelf een natuurlijke waslaag van de olie die door het poetsen uit de schil komt zetten. ook dat lieten ze in dat programma zien.

je kan dus wel proberen schillen wassen om het eraf te krijgen, wat gewoon niet gaat werken, want het trekt toch door de hele vrucht door de poriën van de schil heen.

helaas zullen voedsefabrikanten en weet ik veel wie nog meer gewoon ontkennen dat dit kan alsook dat het 'geen kwaad kan' voor de volksgezondheid. persoonlijk heb ik mijn conclusies getrokken na het zien van dat programma en denk ik er het mijne van