Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ai
aircoconsult - 13-12-2011 08:49:32
Geldzaken & Recht

Griekse crisis

Beste naitzoesn,

je laatste opmerking is een beetje pedant en riekt nogal naar politieke gekleurdheid.
alsof er één krant is in nederland die niet voor eigen parochie preekt. achtergrondverhalen kun je kleuren zoals je zelf wilt, dat zal niemand je uit hoeven leggen. ik weet niet of je ooit wel eens in griekenland geweest ben maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen, zowel als toerist als zakelijk, dat ik weet wat de volkssport nummer één is. ze scheppen er zelfs over op.
van die tientallen miljarden ben ik er zeker van dat dit nog maar het puntje van de ijsberg is. dit, overigens prachtige land, is door de jaren heen zo doordrenkt van corruptie en belastingontduiking dat men het zelf niet eens meer ziet.
voorbeeldje: de navo heeft miljarden gepompt in de griekse defensie vanwege de strategische ligging t.o.v. het midden oosten en azië. die miljarden zijn gewoon verdampt. als je een militaire basis ziet in griekenland dan is het een grote armoedige bende. een militaire colonne is net een autokerkhof wat tot leven is gekomen met een allegaartje van zeer oud materiaal.
in mijn marine tijd had griekenland, weer op kosten van de bondgenoten, twee hypermoderne nieuwe fregatten aangeschaft. in no time waren dat twee varende hoestbuien waar het navo eskader telkens door werd opgehouden. en de miljoenen die men kreeg voor onderhoud? tja. waarschijnlijk renderen die nu in zwitserland op de bankrekening van de toenmalige legertop.