Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
antoine55 - 13-12-2011 09:32:56
Geldzaken & Recht

Begrafenis

[quote=toon59 schreef op dinsdag 13 dec 2011, 08:43]antoine55 maandag 12 dec 2011, 13:28

vrijstelling uitvaartverzekering bij box 3
de waarde van een uitvaartverzekering of een andere overlijdensrisicoverzekering is tot € 6.703 vrijgesteld.
deze vrijstelling geldt sinds 1 januari 2010 ook voor het banksparen. u moet daarbij een bedrag sparen op een geblokkeerde rekening voor de uitvaart van uzelf, uw partner of een bloed- of aanverwant.
deze waarde hoeft u dus niet mee te tellen in uw aangifte bij vermogen, box 3.
dit kunt u bij elke verzekeraar en/of bank regelen


dit is het enige juiste antwoord !!!!!!!!!!!
banksparen, maar er is, volgens mij, nog geen bank die dit aanbiedt.

de belastingwetgeving biedt dus wel deze mogelijkheid! dat banken deze niet (willen) aanbieden is natuurlijk dan ook raar. maar wellicht zijn hun andere financiële diensten zoals het verkopen van overlijdensrisico-/uitvaartverzekeringen veel lucratiever. de consument wordt hier dan ook door de belastingwetgeving op een verkeerd spoor gezet c.q. voor de gek gehouden. de overheid biedt een mogelijkheid, maar de belastingbetaler kan er geen gebruik van maken, want die mogelijkheid is er in de praktijk helemaal niet. wellicht iets voor kassa om aandacht aan te besteden?