Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

angelbinky
angelbinky - 15-12-2011 14:33:47
Garantie & Verzekeringen

Tandartstarieven versus vergoeding zorgverzekeraars

[quote=f.soetens schreef op donderdag 15 dec 2011, 12:33]ik wil ook nog wat anders onder de aandacht brengen met betrekking tot de tandartskosten en om lezers te behoeden voor onplezierige verrassingen. spreek met de tandarts vooraf af welke codes hij gaat declareren en kijk in je polis na of die worden vergoed. de codes die de tandarts hanteert zijn namelijk niet altijd de codes die vergoed worden door je verzekering. ikzelf ben daardoor vorig jaar € 430 mis gelopen doordat ik van tandarts ben gewisseld én voor behandelingen die ik bij mijn vorige tandarts wel vergoed kreeg. de nieuwe tandarts hanteert andere codes bleek achteraf. ik viste achter het net omdat je maar een keer mag declareren bij je verzekering, bovendien was die tandarts niet bereid tot welke consessie dan ook of om mee te denken aan een oplossing. was dus vette pech

bedankt voor de tip, die ga ik zeker toepassen :-)

i
[quote=mokassa schreef op donderdag 15 dec 2011, 12:05]ik ben verzekerd bij dsw en was tot voor kort een zeer tevreden klant, maar nu vertoont dsw ook ineens de foute mentaliteit van zorgverzekeraars. klanten krijgen per 1 januari 2012 alleen nog maar volledige vergoeding van (bepaalde) tandartskosten bij gecontracteerde tandartsen. maar welke tandartsen gecontracteerd zijn mag je niet weten van dsw, hoe vaak je ook om een lijst vraagt, je wordt steeds met een kluitje het riet in gestuurd, je bekijkt het maar als verzekerde. zij stellen een regel in en de klant moet het maar uitzoeken, waarbij je vooral niet hoeft te denken dat dsw enige informatie verstrekt, hoe essentieel deze informatie ook is.

vermoedelijk is de verzekeraar nog in onderhandeling met de betreffende tandartsen. misschien is het een idee om de tandarts van uw keuze zelf te benaderen, wellicht dat hij u de informatie kan verstrekken of hij al dan niet aangesloten is bij dsw.