Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 15-12-2011 15:13:27
Voeding & Gezondheid

Haringprijs

Haring invriezen betekent het einde van de kwaliteit. deze wordt zogezegd "op ijs gezet". dat is iets anders want het blijft geheel volgens de bedoeling aan de lucht gekoeld. zogauw het mogelijk is zal de haringkotter na de vangsttrip zijn haring lossen en binnen een dag ligt dan deze haring op de veiling en als het even kan dezelfde dag in de winkel. tussendoor vindt ook het pekelen plaats waardoor van zoute haring wordt gesproken. deze behandeling maakt de haring beperkt wat langer houdbaar.
de haring die als zure haring in de potten wordt gestopt wordt direct of zo snel mogelijk na het kaken als zodanig behandeld. in afgesloten potten kan het behoorlijk lang mee en maakt deze haring deel uit van een massaproductie. als zodanig is de haring vanzelf veel goedkoper.