Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kattekop11
kattekop11 - 15-12-2011 20:43:28
Garantie & Verzekeringen

Tandartstarieven versus vergoeding zorgverzekeraars

Er is nog een mogelijheid. zeker als je niet alle kleine lettertjes wilt lezen, uiteraard nadat je alle polissen van de aanvullende verzekeringen hebt opgevraagd en doorgelezen.
bereken eerst eens hoeveel de aanvullende verzekering je nu eigenlijk kost. dit zet je dan af tegen de feitelijke kosten die je in het verzekeringsjaar maakt.
vaak ben je dan heel erg duur uit met die aanvullende premies. je gebruikt misschien alleen de controle en/of aangevuld met de behandeling van de tandhygienist(e).
maar mocht je dan onverhoopt op kosten komen, dan kun je dit bekostigen uit de premiebedragen die je al die jaren hebt uitgespaard.
uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het nog steeds veel minder is dan ik aan premie had betaald, indien ik deze aanvullende verzekering had gehad.
nu had ik na jaren een een kostenpost van € 220,00. dit zou ik alleen al in één jaar hebben bespaard.
en mocht ik weer een kroon nodig hebben, zou ik die hoogstwaarschijnlijk eerst moeten voorschieten van de verzekering. pas later merkt je wat je werkelijk vergoed krijgt. voor zover ik het nog herinner van eerdere kronen - toen de vergoedingen nog royaler waren dan nu - kreeg je (achteraf) ook maar een deel vergoed. en zeker geen tandtechniekkosten.
(tip: niet vergeten het restand wat niet vergoed wordt op het aangifte belastingformulier in te vullen. want die kun je nog steeds declareren. wat ook natuurlijk ook kan als je alles zelf heb betaald. dan krijg je nog een deel terug, maar dan via de belastingdienst. dit geldt trouwens voor alle ziektekosten die niet door de verzekering wordt vergoed!)
al met al scheelt het een hoop ellende achteraf. je hoeft je niet druk te maken of en wat de verzekering wel of niet vergoed. dit is ook wat waard. en je hoeft echt niet voor alles oververzekerd te zijn. (voor het geval dat...)
kijk ernaar. het is echt de moeite waard, er een berekening aan te wagen.