Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 15-12-2011 23:38:45
Voeding & Gezondheid

Haringprijs

Allemaal antwoorden waar ik niet veel aan heb.
jpm zit er helemaal naast, hij beweert dat haring gekoeld wordt vervoerd na de vangst.
hij beweert ook dat invriezen de kwaliteit nadelig zou beinvloeden.
beide beweringen kloppen totaal niet.
haring wordt aan boord gepekeld en na kort intrekken van het zoutbad aan boord ingevroren in emmertjes van 6 kilo.
voor het invriezen wordt de haring met zout behandeld en dit zoutbad laat men intrekken.
het zout gaat een verbinding aan met de enzymen van de haring waardoor de karakteristieke smaak ontstaat.
na korte tijd worden de emmertjes met haring ingevroren.
aan boord van de trawlers bevindt zich een zgn. vriestunnel.
dit gebeurt met alle haring, deze bevroren emmertjes met haring zijn in vissersplaatsen ook voor particulieren te koop.
zo koopt de haringkarman ze ook.

godefrieda is ook het haringspoor een beetje kwijt.
een rolmops is een opgerolde zure haring waarin een stuk augurk zit.
de rolmops blijft opgerold omdat er een prikker doorheen gestoken is.
heeft niets met de vraag te maken.

mijn vraag lezen lukt ook niet iedereen : ik heb het over een zoute haring bij de supermarkt uit het vriesvak of koeling, en niet aan de haringkraam van leyden.

van leyden snapt het ook niet echt.
hij/zij heeft het erover dat het bereiden van verse haring tijd kost.
en dat daar heel wat werk aan vast zit.
dus die haringen in het supermarkt koelvak hebben zichzelf schoongemaakt?

haring wordt uitsluitend gevangen in de maanden mei en juni.
koopt u dus een zoute in april dan is deze heeeel lang ingevroren geweest.

en niemand heeft mij dus kunnen uileggen waarom een zoute 4 keer zo duur is als een zure....
want alle deskundigen wisten nog minder van het onderwerp dan ik.
opschepper ? wie, ik ?
wel een beetje zuur !