Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 16-12-2011 12:37:56
Elektronica & TV

Usb platenspeler.

[quote=timfelix schreef op vrijdag 16 dec 2011, 00:20]even nog over het omzetten van geluid: als je de kans krijgt kan je beter je platen naar flac formaat en niet naar mp3. dit heeft te maken met de compressie van mp3 bestanden, die worden zwaarder gecomprimeerd dan flac bestanden, waardoor de kwaliteit van flac een stuk beter is. ook platen hebben doorgaans een betere geluidskwaliteit dan mp3's.
voor een 'audiofiel' gaat dat misschien op, maar de gemiddelde muziekliefhebber hoort echt het verschil niet tussen flac en een goede mp3. flac is inderdaad 'lossless', maar daar hangt wel het prijskaartje aan dat de bestanden véél groter zijn dan mp3-bestanden. en zolang je mp3-bestanden maakt met b.v. een bitrate van 320kbps (en niet b.v. 64kbps), dan is er niets mis met het mp3-formaat en heb je dus eigenlijk het beste van twee werelden. een goede kwaliteit en toch niet al te grote bestanden.

freya

.