Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

blok
blok - 16-12-2011 14:22:12
Auto & Vervoer

Vitamine d

Ik heb last van mijn spieren, en door een hoge dosis vit d te gebruiken, vermindert dat wat.
dit doe ik wel in combi met calcium en magnesium, dan kan de d beter opgenomen worden.
de dosis is hoog, en en zijn voors en tegens, ook te vinden op internet.
ik heb alles in overleg met de huisarts gedaan, die in principe niet voor een heel hoge dosis is, maar, na bloedonderzoek bij mij, heeft berekend hoeveel ik en hoe vaak mag slikken.
dit raad ik iedereen aan. (om het samen met je huisarts te doen.)

op de website van biovitamins kun je het merk vinden wat ik slik : vitamine d3, 5000 ie (360 softgels) - healthy origins

daar staat dit geschreven:
vitamine d3 wordt aangemaakt in ons lichaam door zonlicht. deze is vet-oplosbare vitamine speelt niet alleen een rol bij de opname van calcium in de botten en de aanmaak van hormonen. recente inzichten tonen aan dat vitamine d mogelijk een vitale rol speelt bij het immuunsysteem en verschillende vormen van kanker. omdat in de winter de vitamine d-spiegel van de gemiddelde nederlander tot een dieptepunt daalt, voelen veel mensen zich lusteloos en is de term 'winterdepressie' een eigen leven gaan leiden.