Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
babbelkous - 16-12-2011 17:06:28
Auto & Vervoer

Vitamine d

[quote=blok schreef op vrijdag 16 dec 2011, 14:22]ik heb last van mijn spieren, en door een hoge dosis vit d te gebruiken, vermindert dat wat.
dit doe ik wel in combi met calcium en magnesium, dan kan de d beter opgenomen worden.
nee, het is andersom: calcium wordt beter opgenomen als je vitamine d-niveau hoog genoeg is. voor magnesium maakt dat niet uit. maar calcium en magnesium zijn wel weer belangrijk voor een goede spierwerking. en de meeste nederlanders hebben eigenlijk net te weinig magnesium in hun dieet (zie bijvoorbeeld dit recente rivm-rapport: http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/350050006.pdf">http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/350050006.pdf). het kan zijn dat niet zozeer de vitamine d, maar met name de magnesium bij jou voor vermindering van de klachten zorgt.

[quote=blok schreef op vrijdag 16 dec 2011, 14:22]
daar staat dit geschreven: [..]een gebrek aan vitamine d zorgt onder meer voor vermindering van de weerstand en een lagere stemming. maar het kan goed zijn dat er ook andere oorzaken voor het verschijnsel van de winderdepressie zijn.

interessant voor wie meer wil weten over vitamine d: http://www.vitamined-forum.nl">www.vitamined-forum.nl