Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

haarp
haarp - 17-12-2011 09:42:51
Auto & Vervoer

Vitamine d

[quote=mimi40 schreef op vrijdag 16 dec 2011, 11:40]ik ben kerngezond maar heb volgens de huisarts alleen een vitamine d tekort. nu krijg ik daar op recept kauwtabletten voor. dat gaat ten koste van mijn eigen bijdrage van de ziektekosten. kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen de veel goedkoper) vitamine d tabletten van bijvoorbeeld het kruidvat en de peperdure van de apotheek?

bij gebrek aan vitamine d zijn je botten broos en heb je een aanvaardbaar risiko voor bot breuken. bij oudere mensen is een gebreuken heup bijna altijd het gebrek van vitamine d.

er is geen verschil door de goedkopere en duurdere tabletten wat betreft de werkzame stof.

stel je slikt de duurdere dan ben je in verhouding altijd duurder uit dan deze van een wit merk.
een simpel optel sommetje: de hoeveelheid van de tabletten in de verpakking en de hoeveelheid van de werkzame stof per tablet kan je makkelijk uitrekenen.
laat je niet misleiden met de verkoop trucjes van de duurdere medicamenten.

als je doctor zegt dat je http://www.beslist.nl/products/gezond_mooi/gezond_mooi_563201/r/vitamine+d/?sortby=price_min">vitamine d nodig hebt dan koop je vitamine d zonder de poespas van de dure vitaminen.