Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 18-12-2011 19:10:47
Huishouden & Energie

Onterecht in beslag genomen electrameter

[quote=tenormin schreef op zondag 18 dec 2011, 17:08]bas, wiet telen word gedoogd, maar mag niet. maximaal mag je 5 plantjes hebben, maar...wordt er ook maar iets gevonden ben je toch strafbaar. kennelijk heeft iemand van je hobby geweten en het "doorverteld". dit alles lijkt me voor jou een heel probleem te gaan worden.

wiet telen wordt niet gedoogd. het telen van wiet is verboden in de opiumwet.
het is wel zo dat je niet strafrechtelijk vervolgd wordt als je niet meer dan 5 wietplanten in je bezit hebt en je na ontdekking van het kwekerijtje door de politie afstand doet van de in beslag genomen wietplanten.
het is dus niet zo dat de politie de 5 planten laat staan en weer weg gaat.

kennelijk heeft liander onregelmatigheden ontdekt aan de electrameter. niet zelden (en vooral bij de teelt van wiet) wordt de meter zodanig bewerkt dat deze deels teruggedraaid kan worden om de extra kosten die de lampen van de wietkwekerij verbruiken te verdoezelen.

ts zal, zoals al aangegeven, middels het indienen van een klacht bij liander voor elkaar moeten krijgen zijn electrameter terug te krijgen.
lukt dat niet dan zal hij zich tot de civiele rechter moeten richten.