Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 18-12-2011 20:37:46
Geldzaken & Recht

Algemene verhoging...

[quote=rjw schreef op zondag 18 dec 2011, 15:48]wat hebben de banken met de toenemende vraag naar zorg te maken? maar zelfs zonder falende bankiers had er bezuinigd moeten worden, domweg omdat de overheid stelselmatig al decennia lang te veel uitgeeft.

in het specifieke geval van huurtoeslag: de overheid stelt regels op waaraan nieuwe woningen en woningbouwverenigingen moeten voldoen. vervolgens worden huizen en verhuur daarvan te duur, waardoor de overheid huurders moet bijstaan. klinkt niet echt logisch.

de overheid zou slimmer bezig zijn door sociale woningbouw zodanig te laten bouwen dat het economisch verantwoord is om deze standaard voor een lager bedrag te kunnen verhuren. dat zou o.a. kunnen door het bouwproject eenmalig te subsidieren i.p.v. huurders tot in lengte van dagen te helpen.

iedereen die een beetje kan rekenen snapt dat zo'n oplossing uiteindelijk veel goedkoper voor iedereen is. denk alleen maar aan de administratieve kosten om de huurtoeslagen te verwerken.

uiteindelijk lost dit niets op. er komt dan weer een leger met scheefwoners.