Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pauls0
pauls0 - 19-12-2011 14:32:46
Voeding & Gezondheid

Hoe houd ik vers brood vers?

Hallo tomkommer,

ik werk bij een supermarkt en kom elke dag in bakkerijen die voor supermarkten bakken, en soms sta ik met verbazing te kijken, hoe men met versproducten omgaan. supermarkten doen geloven dat brood op diezelfde dag vers is gebakken. niets is minder waar, vanaf woensdag komen de meeste bakkerijen die bakken voor supermarkten in tijdnood, en bakken veelal wordt het brood al op dinsdagnacht of woensdagmorgen gebakken voor de verkoop op vrijdag. voor de verkoop van zaterdag en zondag wordt het al in voren gebakken op woensdagnacht t/m donderdagnacht. aantal soorten brood ( o.a allison, rond wit, rond bruin, tijgerbroden, boerenbroden, witte en bruine bollen, krentenbollen) zijn niet meer vers voordat het in de winkel liggen.

let goed op de stickers die op de verpakking zitten, met e-nummers, broodverbeteraars, vet. in principe moet dat er op staan ( dat is verplicht ), maar regelmatig staat dat ook niet op. maar het blijft een gok en zekerheid hebt u niet, of het daadwerkelijk om vers brood gaat. een echte warme bakker hebben dat beter voor elkaar, die bakken meestal de aantallen wat men ook verkoopt, en zijn meestal wel dagvers.

ik mag hopen dat uw vraag voor een deel is beantwoord.