Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 20-12-2011 14:17:48
Huishouden & Energie

Onterecht in beslag genomen electrameter

Zoals vladja terecht stelt is er geen sprake van gedogen wanneer de teelt niet op natuurlijke wijze geschiedt.

brondocument: http://www.om.nl/organisatie/beleidsregels/overzicht/drugs/@155857/aanwijzing-opiumwet-0/">aanwijzing-opiumwet


profesionaliteit
bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen. deze situatie wordt gelijk behandeld als de situatie waarin wordt geconstateerd dat sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. er volgt dan bij ontdekking politiesepot met afstand.

de mate van professionaliteit, afgemeten aan het soort perceel waarop geteeld wordt, belichting, verwarming, bevloeiing, etc. (opgenomen in bijlage 1);
indien, ongeacht de hoeveelheid planten, wordt voldaan aan twee of meer punten, genoemd in de lijst indicatoren met betrekking tot de mate van professionaliteit, zoals opgenomen in bijlage 1, wordt aangenomen dat er sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen.

zie bijlage i bij de aanwijzing.

u voldoet aan ten minste 2 indicatoren:
belichting dmv kunstlicht
afgescheiden ruimte in huis

er wordt derhalve bij u aangenomen dat er sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen.



oogst
bij de vaststelling of er sprake is van een eerdere oogst hanteert de politie de navolgende indicaties:

- aanwezigheid van stof op het stoffilter van de koolstofcilinder, de aanwezige elektra, het rotorblad van de ventilator, de kachel
- aanwezigheid van kalkaanslag op het materiaal van het irrigatiesysteem;
- er was afval aanwezig:
- hennepafval op de grond
- hennepafval in zakken
- hennepaanslag op de aangetroffen schaartjes
- de schaartjes stonden in vloeistof
- er was oude aardeafval in zakken / potten
- er werden gebruikte lege potten aangetroffen
- er was afval aanwezig in de vloeistofbak
- er waren lege voedingsflessen aanwezig
- er zijn notities of er is een agenda aangetroffen waaruit een eerdere oogst blijkt
- er is gedroogde hennep aangetroffen
- er zijn droogrekjes met oud hennepafval aangetroffen
n.b. dit overzicht is niet uitputtend bedoeld!

overwegende dat de kas niet schoon zal zijn geweest wordt dus aangenomen dat u geoogst heeft.

het maakt dus niet uit of op het moment van de ontdekking van de kwekerij daadwerkelijk hennep of planten aanwezig zijn!

liander
het punt van liander acht ik evenwel anders. liander stelt zich op het standpunt dat u electriciteit illegaal heeft afgetapt. maar dat zal liander toch minimaal moeten bewijzen danwel zeer aannemelijk moeten maken. bijvoorbeeld door aan te tonen dat er geknoeid is met de meter of dat er (een) zegel(s) in de meterkast verbroken is. daarnaast zal zij de 1200kwh aannemelijk moeten maken.

huurhuis
het is verder voor u te hopen dat u niet in een huurhuis woont. de verhuurder kan u namelijk met onmiddellijke ingang de huur opzeggen.

koophuis
zelfs met een koophuis welke met hypotheek bezwaard is, heeft de hypotheekvertrekker de mogelijkheid de hypotheek op te zeggen!

conclusie
u heeft zich danig in de nesten gewerkt, want u bent professioneel aan het kweken geweest volgens de wet.

ik zou als ik u was in ieder geval onder protest de vordering van liander voldoen, zodat u op zo kort mogelijk termijn in ieder geval weer electriciteit heeft.

verder zou ik op zoek gaan naar een strafrechtadvocaat die ervaring heeft met hennepkwekers, enerzijds omdat dit mogelijk nog een strafrechtelijk vervolg krijgt voor u, anderszijds om de kwestie met liander op te lossen.

moraal van dit verhaal
zorg voordat u aan de gang gaat met hennep kweken, dat u de wet- en regel-geving goed kent.
immers hoe dan ook is het telen van hennep een strafbaar feit, het gedoogbeleid doet daar op zich niets aan af. daarnaast is het gedoogbeleid is aan strikte regels gebonden.
komt 'men' erachter dat u hennep kweekt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn, omdat rechters zonder enige moeite de huurovereenkomst ontbinden en zelfs hypotheekvertrekkers de hypotheek kunnen opzeggen.