Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-12-2011 22:47:06
Geldzaken & Recht

Serious request

De eelco schreef op woensdag 21 dec 2011, 11:31: loreleigil...wat ik bedoel met geld geven aan andere landen is dat het niet op de juiste plaats terecht komt maar bij de regerings leiders die met dat zelfde geld hun volk onder drukken....eerst goed lezen dan pas reageren....de vrouwen waar jij het over hebt die worden verkracht en in het bos moeten leven zonder man omdat hij is vermoord dat word mede door onze ontwikkelings geld betaald..laten ze eerst er maar voor gaan zorgen dat het dure geld van alle nederlanders die nu keihard moeten besparen wel bij de mensen komen die het nodig hebben in plaats van het gewoon maar over temaken en er geen controle houden over hoe het geld uit gegeven word...dat is pas alles in perspectief zien.... ik heb het prima gelezen, dank u. u zei letterlijk dat de ellende in nederland op moest worden gelost, doordat ons kabinet geld aan dictatoren geeft. deze stelling vind ik onzin. nogmaals, lees de cijfers van het rode kruis eens na. er wordt heus geen geld overgemaakt aan de dictatoren, uit de cijfers van vorig jaar bleek dat heel duidelijk. vorig jaar werd door serious request bijvoorbeeld geld opgehaald voor 'aidswezen'. zie hier het (voorlopige resultaat:
•13.250 weeskinderen door aids ontvingen hulp in 13 landen:
rwanda, namibië, eritrea, ethiopië, kenia, oeganda, zimbabwe, zambia, mozambique, zuid-soedan, soedan, malawi en haïti.
•8.664 kinderen gingen weer naar school. het rode kruis betaalde hun pennen, schriften, uniformen en lesgeld voor een jaar.
•1.817 kinderen en verzorgers zijn een vakopleiding of eigen bedrijfje gestart met behulp van het rode kruis. zo hebben zij weer geld om in hun levensonderhoud te voorzien.
•vrijwilligers van het rode kruis legden bijna 19.921 huisbezoeken af voor medische, persoonlijke en emotionele ondersteuning.
•het sociaal isolement van kinderen werd doorbroken met activiteiten, zoals 37 kinderclubs voor hiv-besmette kinderen of weeskinderen door aids.
•104.514 mensen werden bereikt met onder andere voorlichting, aidstesten, huisbezoeken en psychische hulp.
dit soort initiatieven wordt ook betaalt door ontwikkelingshulp van nederland. is dat slecht? echt waar?