Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-12-2011 10:29:58
Geldzaken & Recht

Serious request

Er word verwezen naar de cijfers van het rode kruis, maar hoe weet ik of deze cijfers wel juist zijn?
het cbf waar all deze grote organisaties bij zijn aangesloten zegt citaat:

het cbf heeft geen oordeel over de doelstelling van een organisatie en gaat niet ter plekke zelf controleren of de projecten worden uitgevoerd maar vereist verantwoording daarvan en transparantie door de instelling.

vervolgens worden een aantal landen vermeld waar het rode kruis geld aan zou hebben uitgegeven, doch toen er op 12 mei 2008 de aardebeving plaats vond in china die zo groot was als de benelux en veel meer slachtoffers heeft geeist dan de andere rampen.
van deze ramp werd er alleen maar even aandacht gegeven in het nieuws, en voor de rest niets geen inzameling of zo.

en wat deed het rode kruis niets, alleen de lijken weg halen.
en men vergeet dat dat daar de mensen nog steeds in erbarmelijke omstandigeden verkeren, vele malen erger dan in de afrikaanse landen waar we al 40 jaar geld in blijven pompen.

indien je als kleine stichting ook aandacht vraagt voor mensen in china krijg je als antwoord dat het geen ontwikkelingsland is.

vorige jaar hebben wij daar voedsel uitgedeeld alleen een zak rijst met olie, dan zie je pas hoe gelukkig ze zijn met dit beetje hulp.

en indien je dan kijk naar omroep max krijg ik meer de indruk dat dit geen omroep is maar een organisatie die heel gemakkelijke manier geld kan inzamelen door gratis gebruik te maken van hun zendtijd.
daarbij nog opgemerkt dat niet een van de omroepen de moetie heeft genomen op onze brieven te reageren.

indien je kijk naar het collecterooster dan zie je dat het altijd dezelfde organisaties zijn en anderen kunnen dan in de vrije periode.
maar dan loop je weer tegen de eis van vele gemeenten dat je het cbf keurmerk moet hebben.

stichting guangyuan