Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 22-12-2011 21:33:27
Vrije tijd & Tuin

Stadionverbod

[quote=vladja schreef op donderdag 22 dec 2011, 20:16]naitsoezn,

@vladja: misschien kun je je beter bezighouden met dingen waar je wat vanaf weet, want voetbalkennis is duidelijk niet je sterkste kant. dit was namelijk gewoon een ajax-"supporter" en heeft dus niets te maken met het uit- of thuisvak of me-inzet.

goh, dat wist ik niet, nadat ik minstens 50 keer op de nederlandse zenders heb gezien, en enkele buitenlandse zenders, het op de voorpagina van landelijke en regionale dagbladen heeft gestaan (en daar lees ik er dagelijks een aantal van).

het is mijn mening in deze discussie over het belachelijke miljoenen kostende circus rond de "beveiliging" van voetbalwedstrijden, dat alle belasting betaler mogen ophoesten om een stelletje "supporters" in bedwang te kunnen houden. en krijgen die "supporters" een stadionverbod en dat kunnen ze nog niet eens fatsoenlijk handhaven. en dat is makkelijk te regelen, maar daar willen de clubs geen cent aan uitgeven. laat jan met de pet maar betalen en verspil politietijd.

de vraag / discussie wat een stadionverbod waard is? het antwoord is bekend.

daarom trek ik de discussie naar een breder vlak.

vladja



nee, het is jouw mening over iets compleet anders. het gaat hier niet over de politie of me of belastinggeld of hooligans. het gaat hier om de beveiliging in het stadion, die gewoon wordt bekostigd door de nv ajax. verder is het ook niet de schuld van de club dat er buiten het stadion nog wel eens gevochten wordt, dus kan je die club ook niet verantwoordelijk stellen. dan zou je een juwelier ook verantwoordelijk kunnen stellen als hij meerdere keren beroofd wordt, omdat hij risicovolle waren verkoopt. of nachtclubs verantwoordelijk kunnen stellen voor dronken bezoekers die op de vuist gaan.

maar, oh grote vladja, hoe zou jij een stadionverbod handhaven dan? 55000 man om een identiteitsbewijs vragen en door een computer halen om te zien of ze een verbod hebben? enig idee hoeveel tijd dat kost en hoe duur dat zou zijn? het moet nog wel een beetje te betalen blijven voor dezelfde jan met de pet die jij aanhaalt.