Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-12-2011 17:11:25
Geldzaken & Recht

Serious request

Naar aanleiding van deze discussie heb ik een mailtje gewaagd aan het rode kruis, lees hierbij de reactie en realiseer je dat de zaken te controleren zijn. voor de meesten is hier het excuus, om niet te geven, weggenomen:

beste meneer m;
hartelijk dank voor uw reactie en betrokkenheid. graag wil ik u informeren over de besteding van de opbrengst van 3fm serious request, omdat we merken dat hier veel misverstanden over bestaan.

met 3fm serious request lukt het ons samen met 3fm 1 keer per jaar om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een wereldwijde stille ramp. een ramp waar normaal geen aandacht voor is in de media en waarvoor we nauwelijks geld in kunnen zamelen, terwijl deze mensen ontzettend hard hulp nodig hebben.

we zijn daarom ongelooflijk blij met deze actie en de hartverwarmende reacties in het hele land en we gaan hier dan ook uiterst zorgvuldig mee om. dit betekent ook dat geen enkele euro van de opbrengst van 3fm serious request naar het salaris van de directeur gaat en dat we ieder jaar volledige verantwoording doen op rodekruis.nl en 3fm.nl over hoe het geld van 3fm serious request is besteed. zie ook http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2011/eerdere-edities/paginas/eerdere_edities_serious_request.aspx.

met betrekking tot de kosten die we moeten maken om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp, wil ik u graag verwijzen naar onze website:
http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2011/stille-ramp/paginas/veel-gestelde-vragen-over-verantwoording-gelden.aspx

hier staat vermeldt dat 100% van alle inkomsten van 3fm serious request naar het rode kruis gaan. met de opbrengst van de actie kan het rode kruis wereldwijd moeders helpen met onderdak, water, voedsel en medische hulp (noodhulp). maar ook met het terugvinden van familie en het verdienen van een eigen inkomen.


u suggereert een overhead van 35% in uw mail. dit percentage wijkt sterk af van de werkelijkheid. van elke euro die gedoneerd wordt, gaat minimaal 97 eurocent naar de hulpverlening aan deze moeders. de kosten die het rode kruis moet maken om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp beperken wij tot een absoluut minimum. hieraan besteedt het rode kruis 1 tot maximaal 3 eurocent per ingezamelde euro. dit zijn bijvoorbeeld de kosten van het opzetten van het online donatiesysteem dat de honderdduizenden donaties en plaataanvragen moet kunnen verwerken. of het maken van de kom-in-actie website en de posters en donatie-boxen om alle particuliere acties in het land te ondersteunen. dat is een belangrijke onderscheidende factor van 3fm serious request; iedere euro gaat zo goed als 1 op 1 door naar de mensen die het echt nodig hebben.


ik hoop u hiermee voldoende toelichting te hebben gegeven. nogmaals dank voor uw reactie en betrokkenheid.



met vriendelijke groet
eva smits


eva smits
het nederlandse rode kruis/ netherlands red cross
woordvoerder/ media relations officer