Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 26-12-2011 21:28:47
Geldzaken & Recht

Huur subsidiedirect naar de verhuurder

[quote=stacey schreef op maandag 26 dec 2011, 20:47]


ik vind dat mensen die de eindjes niet meer of met moeite aan elkaar kunnen knoppen niet gedegradeerd moeten worden tot een soort van 2e rangs burgers die dit soort verplichtingen en betuttelende gedoe maar door de strot geduwd moeten krijgen….
er moet de mogelijkheid voor goede hulp geregeld worden voor mensen die hier zelf voor (willen) kiezen.
er kan beter eens wat gedaan worden aan die eeuwige huurverhogingen van woningbouw verenigingen die op bergen geld (oa ons gemeenschapsgeld !) van reeds lang afbetaalde en spaarzaam onderhouden sociale huurwoningen zitten……….dan is al die huurtoeslag wellicht niet eens nodig.


voor mij en voor heel velen is niemand een tweederangsburger. ik ben een realist, het moet worden betaald, klaar, dan kiezen we voor de meest eenvoudige en goedkope oplossing. waarom vinden we automatische incasso wel goed ?? is uiteindelijk (bijna) hetzelfde principe.
wat het verhaal van de woningstichtingen is, inmiddels zijn dit gewoon bedrijven , die weer geld moeten genereren om nieuwbouw neer te zetten, onderhoud te plegen enz. de huurprijs van lang afgeschreven woningen is dan ook in verhouding tot de ouderdom. dat die huur minus huurtoeslag niet meer bij het inkomensplaatje van burgers past, is meer te wijten aan o.a. alle kosten die instanties , energiebedrijf, woningstichtingen, zorgverzekeraars, enz. enz. moeten maken om hun geld te vangen. en ja, de goedwillende burger betaalt hier aan mee. het is heel vervelend voor veel mensen maar uiteindelijk betalen we samen de rekening. ik heb meer compassie voor mensen die een eigen huis hebben, en geen werk meer vinden door hun leeftijd. die mogen na de ww naar de bijstand om vervolgens hun overwaarde op te eten.