Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 27-12-2011 17:18:27
Geldzaken & Recht

Huur subsidiedirect naar de verhuurder

[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]uiteindelijk is het gemeenschapsgeld. ah, daar gaan we weer, de 'onderkant' weer even inwrijven dat zij blij moeten zijn dat zij geld krijgen om te leven, omdat zij het zelf niet redden. ik vind dit zo'n ontzettende dooddoener. het kan dertig keer 'gemeenschapsgeld' zijn, er is vastgesteld dat ik er 'recht' op heb, dus is het niet meer van de gemeenschap, maar van mij.
[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]natuurlijk zullen er genoeg mensen zijn die het wel gebruiken waar het voor bedoeld is, en daarom zou het geen probleem moeten zijn het rechtstreeks over te maken. buiten dan dat het heel aanmatigend en betutteld is om voor mensen die wèl zelf hun zaakjes kunnen regelen.
[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]bijkomend voordeel is dat de mensen die het dus niet doen beschermd worden tegen huisuitzetting en/of zorgrekeningen die ze niet zouden kunnen betalen. om het voor enkel die groep mensen zo te regelen vind ik prima. overigens is enkel de zorgtoeslag betalen elke maand niet genoeg om alsnog een achterstand te voorkomen. huurtoeslag idem dito. dus het is schijnbescherming.[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]wat mij betreft mag het ook zo zijn dat iedereen de toeslagen krijgt en de huur en zorgpremie in haar geheel meteen in mindering van het salaris of uitkering wordt gebracht. dus gaan we alle mensen die minder geld te besteden hebben behandelen als incompetente idioten die niet met geld kunnen omgaan? geef mensen op zijn minst de keuze of zij dit willen! het is mega-aanmatigend om maar even voor de mensen die het minder hebben te bepalen wat er met hun geld gebeurd. ik heb weinig inkomen maar ben niet achterlijk en kan prima rekenen en met geld omgaan.
[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]scheelt heeeeeeeeeeeeeel veel ellende. bij een bepaalde groep wel en daar sta ik ook achter. maar niet bij iedereen!
[quote=moeder56 schreef op maandag 26 dec 2011, 20:18]en als ik door deze menig ook onder het eigengereid stukje volk behoor , dan moet dat maar. eerder betuttelend, aanmatigend en bekrompen. en lichtelijk beledigend ook.