Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marjon1
marjon1 - 28-12-2011 17:44:35
Geldzaken & Recht

Huur subsidiedirect naar de verhuurder

[quote=stacey schreef op woensdag 28 dec 2011, 12:51][quote=marjon1 schreef op woensdag 28 dec 2011, 11:54] als er teveel is uitbetaald komen ze dat in het geval dat ze het eerder op je rekening hadden gestort ook gewoon bij jou terughalen, dat maakt dus niks uit.

dat maakt in zoverrre uit dat je zelf controle hebt hierover, en dat je op tijd kunt ingrijpen en controle hoor je te hebben over zaken waar je verantwoordelijk voor (gehouden wordt ) bent....

[quote=marjon1 schreef op woensdag 28 dec 2011, 11:54]
het geval van 2 rekeningen aanhouden 1 voor betalingen 1 voor het te besteden bedrag per maand kan een prima oplossing zijn, helaas is een rekening niet meer gratis en gaat je dit dus geld kosten en dit kost ook zelfdicipline, je kunt dit geld ook gewoon weer opnemen als je dat wilt.

alles kan..........je wilt iets of je wilt het niet..........pas van de betaalrekening moet je in elk geval niet gebruiken dus die gooi je thuis in de kast en van die rekening blijf je verder dan af............

[quote=marjon1 schreef op woensdag 28 dec 2011, 11:54]
en wat betreft geregel van hogerhand, ik heb het al aan verschillende mensen in mijn omgeving voorgelegd die zorgtoeslag en huursubsidie ontvangen en die vinden het allemaal geen enkel probleem als het direct naar de betreffende instellingen wordt overgemaakt, die zeggen me namelijk ook er van te balen dat er tegenwoordig zoveel mensen gewoon maar niets betalen en daar maar mee weg komen terwijl ze zelf alles netjes overmaken en het beslist ook niet breed hebben. je krijgt zo vanzelf dat mensen die erg krap zitten op een gegeven moment misschien gewoon gaan denken, wat kan mij het ook allemaal schelen, andere doen het ook zo.

en wat dan nog ? waar maken ze zich druk om zeg ?! dat mensen niet betalen is dan hun verantwoordelijkheid en hun probleem niet die van een ander, want ongeacht waaraan je het uitgeeft uiteindelijk moeten de rekeningen toch gewoon worden betaald linksom of rechtsom...........

of zijn die mensen bang dat ze wat tekort komen ? `jaloers` dat een ander `lekker alles uitgeeft` en daarna in de schuldsanering deel kwijtgescholden krijgt ?
nou verbras alles lekker zelf ook dan en doe lekker hetzelfde als je denkt dat dat een pretje is............

mij en anderen met mij maakt het wel wat uit, ik regel al jaren zelf mijn financieën en dat hoeft een ander niet voor mij te doen, de tijd dat ik zakgeld kreeg is reeds lang gepasseerd .........en ik wens dan ook niet betutteld en als kleuter behandeld te worden op mijn `oude dag`........

[quote=marjon1 schreef op woensdag 28 dec 2011, 11:54] het is hier in dit land wellicht veel te lang allemaal vrijblijvend geweest, helaas zijn er steeds meer mensen die zelf niet meer de verantwoordelijkheid aankunnen.

sorry ? had je liever in een communistisch land geleefd waar je geleefd wordt en alles voor je regelt wordt dan ?
daar lijken we wel naar toe te gaan...........

[quote=marjon1 schreef op woensdag 28 dec 2011, 11:54] ik hoor hier ook van niemand die hier aangeeft toeslagen te ontvangen dat ze er een probleem mee hebben als dit rechtstreeks zou worden overgemaakt, over het algemeen vinden ze het een prima zaak.

nou dan lees je toch niet goed, oa lorellei zegt er niet van gediend te zijn dat een ander dat voor haar bepaald als ik het goed lees...........
en ik ken ook niemand in mijn omgeving die zijn financieën, met alle risico`s van dien uit handen wenst te geven ........




hier wijkt u intussen toch wel heel ver van de discussie af.
ik heb het helemaal nooit gehad over het uit handen geven van uw complete financiën, alleen over het direct overmaken van toeslagen die men ontvangt om bepaalde betalingen te kunnen voldoen.
als u vind dat het dan hier al op een communistich land gaat lijken dat weet u toch echt niet waar u het over heeft.
overigens kunnen we allemaal lezen dat er al verschillende mensen hier aangegeven hebben het wel gemakkelijk te vinden en er geen moeite mee te hebben en een uitzondering zijn er altijd.
dat het niemand iets aangaat als mensen hun rekeningen niet betalen is natuurlijk ook de kop in het zand steken. als er dat maar genoeg doen wordt het uiteindelijk voor allen die wel betalen alleen maar duurder.