Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
breedj - 28-12-2011 20:03:11
Computers & Telefonie

Ongewenste mail

Het blokkeren van de afzender is niet handig omdat de afzender in dit geval, althans in mijn geval, je eigen email adres is. dat is een bekende spam truck. als je een keertje een email naar jezelf stuurt, vanaf je werk of zo, dan verdwijnt deze ook in de spam box.
je kan dus in dit geval beter een 'regel' maken die kijkt of de tekst europajobboard.com in de email tekst staat. dat kan ook in outlook:

hier voor outlook 2010:

- ga naar tabblad 'start'.
- klik op het item 'regels' --> 'regels en waarschuwingen beheren'
- klik op 'nieuwe regel...'
- stap 1:vink aan 'met specifieke tekst in de hoofdtekst'. specificeer @europajobboard.com in stap 2.
- klik op 'volgende'
- vink aan 'verwijder bericht'
- klik 2 keer op 'volgende'
- geef de regel een naam en vink de twee vinkboxjes aan.
- klik op voltooien.

je krijgt de emails nu niet meer te zien. ze gaan direct naar de prullenbak. je zal dit wellicht ook voor @europcareers.net moeten herhalen. ze veranderen af en toe het email adres in de tekst.


zelf gebruik ik sinds kort spambully, dat werkt erg goed. je kunt daar ook je email mee terugsturen. sommige spammers houden namelijk bij of er emails worden gebounced. die halen ze dan uit de lijst. dat werkt meestal goed tegen nieuwsbrieven. er wordt namelijk ook gekeken waar vandaan een email wordt verstuurd. de afzender is soms wel je eigen email adres, maar de email wordt niet vanaf je eigen smtp of imap server verstuurd.