Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 01-01-2012 15:04:42
Auto & Vervoer

Waarom

Apart vind ik hier dat sommigen moeite heeft met onderscheid maken tussen de rubrieken "vraag en antwoord "en "discussies". mij valt op dat in "vraag en antwoord"er een aantal zijn die meteen met een antwoord komen dat helemaal geen antwoord is maar een mening gekoppeld aan een onverhulde persoonlijke aanval. nu is niet iedere vraag een vraag maar een opening tot discussie dus soms ligt het aan de ts dat het zo loopt maar ik heb zelf die ervaring ook, je stelt een vraag en krijgt een paar zichzelf benoemde experts die op werkelijke geen enkele manier een antwoord geven op de vraag maar wel even van de gelegenheid gebruik maken een http://nl.wikipedia.org/wiki/argumentum_ad_hominem">ad hominem plaatsen.

als je daar dan kritisch op reageert als ts dan is de standaard reactie van deze figuren dat je kritiek op de "beantwoorder/ster" hebt omdat die het niet met jouw visie eens is, wat natuurlijk een dooddoener van jewelste is en alleen maar laat zien dat men weigert aan zelfkritiek te doen. inzien dat het de ts sec gaat om het feit dat er geen antwoord is gegeven maar men "gezellig" ts-er zit af te zeiken omdat men daar nu eenmaal behoefte aan heeft is er natuurlijk helemaal niet bij.

ik ben blij dat die duimpjes zijn afgeschaft want het leidde inderdaad tot een wegpesten van mensen door zonder grond een duimpje omlaag te geven omdat je iemand niet zo aardig vind, en wat mij betreft zou dat hele "beloningssysteem" afgeschaft worden want dan kan er ook niet meer al dan niet gefundeerd verweten worden dat men korte bijdragen plaatst om een sterretje erbij te krijgen, pfffffffffffffffff vind dat allemaal zo een kinderachtig gedoe en waarom zou je als volwassen mensen zo een beloningssysteem nodig moeten hebben?

ben blij met de mogelijkheid te discussiëren omdat ik van het debat houd en het graag voer, dat discussiëren of een goed debat voeren en hele kunst is die niet iedereen beheerst is jammer maar oefening baart kunst. leren aan anderen dat simpelweg roepen "omdat ik dat vind" geen argument is en je daarop niet serieus wordt genomen is een manier om dit te leren. wie zijn/haar profiel niet invult en in een discussie word aangesproken op de uitlatingen en argumentatie in die discussie moet niet gaan roepen, "en je kent me helemaal niet en je weet niets van me af, dus je hebt ongelijk" dat zij geen argumenten en bovendien heb je daar dan zelf voor gezorgd.

in en discussie wordt je aangevallen en gepareerd op de argumenten die jij aanbied en als die niet deugen worden ze onderuit gehaald met tegenargumenten, zo werkt dat en wie dat beheerst leert zijn/haar eigen mening, visie en gedachten op een goede manier te verwoorden en over te brengen. je wordt dan niet aangevallen op de persoon, op de mens die je bent maar op hetgeen je zegt en de manier waarop je dat zegt en dat is maar een stukje van jezelf, een stukje dat je kan ontwikkelen en verbeteren.

ik vind het jammer dat vrijwel niemand iets over zichzelf verteld in zijn/haar profiel omdat je een beetje beter beeld krijgt bij het plaatje waar je op je beeldscherm naar kijkt, niet dat je elkaar daardoor echt leert kennen want laten we wel wezen mensen het is maar internet. je kijkt naar een scherm en een plaatje en je hebt geen idee wie de mens is die aan de andere kant van jouw scherm zit, het enige wat je weet is wat je denkt te weten vanuit je eigen invulling van die persoon, kennen doen we elkaar niet. het zou een beetje helpen als je iets meer weet over die ander zodat je beeld een beetje beter klopt bij de realiteit en niet alleen bij wat jij je in je hoofd haalt, nu weet ik vaak niet eens of ik met een man of een vrouw te maken heb. iedereen is hier anoniem dus wat kan je gebeuren als je iets meer over jezelf verteld, wat je bezig houd, wie, wat en hoe je bent?

ik hoop hier in 2012 mijn positieve steentje bij te kunnen dragen, en ook ik zal wel eens in opspelende ergernis of emotie de fout in gaan maar de bedoeling is toch vooral om een positieve bijdrage te leveren aan dit forum.

groetjes,
enigma.