Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

haarp
haarp - 02-01-2012 17:31:36
Auto & Vervoer

Vitamine d

[quote=paola castoro schreef op maandag 2 jan 2012, 02:23][quote=babbelkous schreef op zondag 1 jan 2012, 23:26][quote=godefrieda schreef op zondag 1 jan 2012, 00:32]meestal wordt door de arts het middel „calci chew d³” met 500 mg / 400 i.e. kauwtabletten calcium / vitamine d³.

destijds is wel ophef onstaan daar het risico op een hartaanval verhoogd.calci chew d3 is een calciumsupplement waaraan een beetje vitamine d is toegevoegd om de calcium beter opneembaar te maken. het is geen vitamine d-supplement, want om een tekort aan vitamine d binnen redelijke tijd aan te vullen, heb je al snel meer dan 1500ie d3 per dag nodig, en als je dat met calci chew d3 binnen wil krijgen, krijg je veel te veel calcium binnen. en dat geeft inderdaad gezondheidsrisico's.




dat veel artsen het toch voorschrijven als d-supplement komt, vrees ik, mede omdat het vanuit de basisverzekering vergoed wordt, terwijl 'losse' d3-supplementen gewoonlijk door de patiënt zelf moeten worden betaald. daarnaast schrijven artsen bij tekorten vaak veel te weinig vitamine d voor omdat ze hun kennis op dit gebied niet bijhouden.

een goed overzichtsartikel over deze materie is bijvoorbeeld dit:
http://impfschaden-ms.de/media/f5af6bfc75238737ffff80edfffffff2.pdf">nieuw licht op vitamine d - jos p.m. wielders c.s. - ned tijdschr geneeskd. 2010;154:a1810

ben wel geen medica, de informatie is intressant te noemen. dat werpt een ander (dag)licht op vitamine d3!

heb je pdf gelezen, kunnen ze die vitamines niet in het kraanwater doen ........