Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 03-01-2012 18:44:02
Computers & Telefonie

Welke laptop?

[quote=agteuben schreef op dinsdag 3 jan 2012, 18:01]hallo mahadma,
die laptop is een 2e computer. ze heeft een 6gb-1tb acer op haar studeerkamer staan waar ze normaal gesproken op werkt. deze laptop wil ze in de woonkamer hebben zodat ze niet voor ieder "wissewasje" naar boven hoeft te lopen. ze zal hem ook niet meenemen op vakantie of zo. het is echt een 2e apparaat voor huis-tuin- en keukengebruik. het kan en mag dus een simpel en eenvoudig apparaat zijn.hm.. dan zou ik persoonlijk (maar goed - ik beweer niet dat ik statistisch gemiddeld ben) een zo goedkoop mogelijke laptop nemen, en wat je daar op bespaart gebruiken om het scherm te upgraden naar een hogere resolutie (voor zover dat kan bij budget merken).

motivering: om alles zo makkelijk mogelijk te laten lopen (geen dubbele licentie kosten voor allerlei programma's, geen problemen met pop3 accounts op meerdere plaatsen uitlezen met een beperkte mbox size, geen andere gebruikers instellingen enzo.. - dus: gebruik je laptop alleen als rdp client van de "echte" pc (allerlei betaalde oplossingen, allerlei gratis oplossingen, en zelfs (bij op de pc een pro of hogere versie (w2k.xp.vista,7) een ingebouwde oplossing).

wat je dan in feite doet:

vanaf de laptop zet je (op afstand dus) de echte pc aan.. deze stuurt dan zeg maar het beeldscherm door naar de laptop, en de laptop stuurt het keyboard en de mouse door naar de pc.. alle programma's draaien op de pc.. geen gedoe met instellingen / licentiekosten / extra installaties enzo.. alles draait gewoon op de pc, alleen zit de enduser ergens anders..

dit kan met allerlei programma, van dus geheel gratis tot extreem duur.. via internet zelfs als het moet, handig voor de vakantie..

en aangezien de client (de laptop in dit geval) helemaal geen rekenwerk hoeft te doen of dingen op te slaan, kan dat een budget ding zijn (oude xts zijn echt werkbaar op die manier).. alleen maar een "thin client"... er zou niet eens een windows licentie voor hoeven te zijn (hoewel dat bij veel merken niet zonder kan of in elk gevel geen geld uitspaart), er zijn genoeg (free) speciale linux distrinuties die dat kunnen.. (en je merkt er niets van.. als je de laptop aanzet gaat automagisch de pc aan, en starten de programma's.. op de laptop lijkt het alsof je op de pc zit te werken.. en als hij uitgaat dan gaat ook de pc weer uit (of hibernatiion)... (uitgaande van een beetje recente pc, maar gezien het geheugen geloof ik dat wel)

het is alleen aan te raden/handig - puur vanuit het gebruiksgemak - om niet een goedkoop (lees: klein, qua resolutie) beeldscherm te hebben.. zo groot mogelijk (of in elk geval even groot als/in de buurt van de pc (de server) - das gewoon een stuk makkelijker...

ok - hier dus mijn persoonlijke mening.. als je wat meer info wilt gewoon even reageren, dan kunnen er wat meer details verwerkt worden..