Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ecomm
ecomm - 04-01-2012 16:36:44
Computers & Telefonie

Welke laptop?

Een goedkope laptop lijkt me wel aan de verwachtingen te zullen gaan voldoen.

als je de factor duurzaamheid wilt meenemen in je aankoop en dus een wat kleinere kans op reparatie wilt hebben, zou ik voor een laptop van asus of toshiba gaan.

uit onderzoek door een bedrijf dat reparatie-verzekeringen verkoopt blijkt dat, van de 30.000 onderzochte laptops, het uitvalpercentage van asus en toshiba aanmerkelijk kleiner is dan van bijv. acer en hp.

de kans dat een asus of toshiba binnen 3 jaar voor reparatie binnen moet ligt gem. op 15,6 en 15,7%. daar waar dat bij een acer of hp op 23,5 en 25,6% ligt.

natuurlijk zijn dat gemiddelden, met elektronica moet je ook een beetje geluk treffen dat je net geen 'maandagmorgen-modelletje' treft hé. zekerheid heb je dus niet, maar het is toch iets om in de overweging mee te nemen lijkt me.

voor geïnteresseerden in het onderzoek, de pdf vindt je hier:
- http://www.squaretrade.com/htm/pdf/squaretrade_laptop_reliability_1109.pdf