Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mostertpot
mostertpot - 05-01-2012 11:10:17
Voeding & Gezondheid

Hallo, goede morgen, :d

Als we al gaan beginnen met aardig te zijn naar mensen waar we daadwerkelijk contact mee hebben, dan zouden we al verrast worden door de spontane reacties van vriendelijkheid.
toen mijn echtgenote en ik 15 jaar geleden samen boodschappen gingen doen in winkels en de supermarkt, was zij verbaasd dat alle kassamedewerkers, verkopers en verkoopsters mij groeten, zelfs als ik niet bij hen stond. tegen anderen zei men niets. mijn vrouw had dezelfde gewoonte, als de meesten, door mensen achter de kassa's of verkoopmedewerkers, niet te groeten en alleen datgene te zeggen/vragen wat hoogst noodzakelijk was.
ik legde haar uit dat ik altijd de mensen groet en even het 'ijs breek', met een kwinkslag, een losse opmerking over het uiterlijk (leuke bril, mooie oorbellen, aardig kapsel, enz), maar ook over een presentatie in de zaak, of wat dan ook. mensen gaan je daardoor kennen en groeten al op voorhand als ze je zien. zij is dit ook gaan doen en was verbaasd dat het zo simpel was.
het gekke is dat deze vorm van respect, niet alleen de ontvanger een goed gevoel geeft, maar ook terug slaat op jezelf. soms is alleen even een glimlach over en weer al voldoende om ook over en weer een goed gevoel te krijgen.
als je hiervan de smaak te pakken heb is het ook prettig om het gedrag mee op straat te nemen, of in de rij bij een kassa. gewoon even aardig zijn naar een ander. het verijkt je leven! en wellicht kunnen een aantal mensen hier op het forum er ook eens iets mee: aardig zijn naar elkaar.
mooie toppic in het nieuwe jaar, beste piraterij!