Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 05-01-2012 12:00:21
Voeding & Gezondheid

Hallo, goede morgen, :d

Leuk te lezen dat zoveel anderen ook heel bewust gewoon een beetje aardig zijn ;-) allerlei onderzoek wijst uit dat aardig zijn niet alleen goed is voor de anderen tegen wie je aardig bent maar ook voor jezelf want aardige mensen zijn gelukkiger mensen.

het boek "aardig zijn, het beste medicijn", van david hamilton zegt erover:

“aardig zijn maakt je gelukkiger, het verlicht depressies verbetert relaties. het is goed voor je hart en je afweersysteem en onderzoeken tonen zelfs aan dat je er langer door leeft. ontdekkingen rond de “compassiezenuw”(de nervus vagus) wijzen erop dat medeleven een veel grotere rol speelt bij het behouden van een goede gezondheid, omdat het ontstekingsreacties vermindert die betrokken zijn bij vele ziekten, waaronder hartaandoeningen en kanker.

de kwaliteit van onze relaties en ons hele leven wordt verbeterd door aardig te zijn, medeleven en dankbaarheid en vergevingsgezindheid te tonen.

een simpele groet doet goed!

waar ik woon herken je altijd degene die niet van het (tuin) dorp komen want als je die op straat groet kijken ze je verschrikt aan met een blik van wat moet die van me, die is zeker gek, of gevaarlijk. ze leren het wel maar de "dorpelingen" vinden het heel normaal een ieder die ze tegenkomen te groeten en/of even een persoonlijke opmerking te maken. dat kan zijn van "koud he?!" en "lekker weertje he ;-)" tot een complimentje over kleding en dergelijke of een hoe gaat het met jou?

ook ik vind het leuk wildvreemden zomaar een complimentje te maken over die oorbellen, of een haarspeld, de mooie krullen van het kindje, wie wil vind altijd wel iets aardigs om te zeggen. je denkt dat op zo een moment maar we hebben afgeleerd om dit dan hardop te zeggen terwijl de reacties altijd positief zijn.

wie wil testen hoe vriendelijk hij/zij zelf is http://tests.psychologiemagazine.nl/persoonlijkheid/vriendelijkheidstest">vriendelijkheidstest ;-)

ik geloof dat iedere daad, elk woord van een mens een steentje in de vijver van het leven is. zo een steentje maakt kringen in de vijver van het leven en raakt anderen en andere kringen aan en wordt in die opgenomen, je weet niet waar het eindigt of wat het uiteindelijke resultaat zal zijn, je ziet hooguit de eerste paar kringen die jouw steentje heeft gemaakt. vriendelijke woorden kunnen balsem voor de ziel zijn, een beetje vriendelijke aandacht kan tot grote veranderingen leiden in een mensenleven, het is zo gemakkelijk te geven terwijl het ook nog eens een geschenk is dat blijft geven ;-)