Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

swiveltop
swiveltop - 05-01-2012 12:42:47
Voeding & Gezondheid

Hallo, goede morgen, :d

[quote=mostertpot schreef op donderdag 5 jan 2012, 12:00]

ook ik was atheïst; tot ik mij realiseerde dat ik daarmee net zo bekrompen en star was als die gelovigen die ik juist dat verweet. door mij open te stellen, creëer ik nu meer kansen tot een dialoog, dan voorheen en merk ik ook dat anderen ruimdenkender durven zijn. verbeter de wereld, maar begin bij jezelf! ja, en er zijn er altijd die onbereikbaar zijn, nou en? aan jou heeft het dan niet gelegen en is het hun probleem.

@mostertpot;

mooi voor jou dat jij je daar goed bij voelt,maar een dialoog met mij zal er dus niet komen,het onderwerp geloof is bij mij niet bespreekbaar.
ik respecteer de gelovigen en loop ze nooit in de weg.
andersom had ik ook graag wat meer respect gezien,maar dat kan helaas niet,want ondanks een sticker bij mijn deurbel met daarop:"nee,geen geloofsovertuigers",wordt er toch steeds weer aangebeld met de mededeling dat ze het woord van god komen brengen,en ondanks een nee-sticker voor ongeadresseerde reklame op mijn brievenbus komt er elk jaar iemand post brengen die snel ter plekke mijn adres,zonder mijn naam,op de enveloppe schrijft met daarin een uitnodiging uit de bron van christus.

dus nee,geen discussie met jou,over het geloof.

aan de andere reageerders hier;natuurlijk ben ik het met jullie allen eens dat je aardig moet zijn voor de medemens.
wat dat betreft hoef ik mijzelf niet te verdedigen,ik weet dat ik aardig ben voor de medemens.
het gaat niet zo zeer om wat je zegt tegen de medemens,maar wat je doet voor de medemens,de medemens die hulp nodig heeft.


tot slot,@marjon1;quote van jou:

" deze begrijp ik even niet.
ik heb al veel praatjes gemaakt maar die gingen nog nooit over het geloof.
het is toch niet zo dat je direct aan iedereen die je tegenkomt moet vertellen dat je atheïst bent voordat je gewoon een vriendelijk praatje begint. "

marjon;het gaat om de achterliggende gedachte,lees de link nog maar eens opnieuw,laat het op je inwerken.
helaas,ik ga het niet uitleggen.

beste mensen,leven en laten leven,gelovig of niet gelovig,hier sluit ik mee af :-)