Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janux - 05-01-2012 13:45:22
Computers & Telefonie

Welke laptop?

Hello dobby,

q: "voor outbound email zou je zelfs naar jezelf kunnen e-mailen (jezelf in elk uitgaand emailtje als bcc zetten), maar dan valt er natuurlijk wel een *zeer bruikbare* spam indicatie weg.. email met jezelf als afzender..."

ik doe dat altijd, mezelf bcc-en, maar dat spamprobleem, dat jij noemt, heb ik nog nooit waargenomen en ook nog nooit klachten over gehad. gmail heeft een prima spamfilter, kennelijk niet alleen voor ingaand, maar ook tegen foute uitgaande mail.

dat bcc-en hoeft eigenlijk niet, als je e-box in totaal groot genoeg is*, maar ik vind het handig om al meteen in mijn inbox te zien aan wie ik wat geschreven heb en niet eerst naar 'verzonden' te gaan. een mens wordt lui met al die mogelijkheden. bovendien zie ik dan meteen of er een re is op datzelfde onderwerp, die door gmail geclusterd worden tot één conversatie.
* bij gmail nu al ruim 7,5 gig en still counting (erbij....). ik gebruik nu met voorzichtig geschat al zo'n 4000 mails pas 1% van mijn kapaciteit.... ik haal die teller van hen nooit in.

q: "webmail of imap is goed - maar ik hou er niet van om mijn emails op een niet-eigen server te hebben staan.. wil alles zo snel mogelijk (en natuurlijk via encrypted transport) hier hebben en niet meer ergens anders... maar goed - dat ben ik.."

ik hecht ook zeer veel waarde aan secuirity (linux forever!), maar ik denk dat de server(s) van google 'iets' stabieler zijn dan mijn eigen laptopje, ook al is dat een ibm-thinkpad. (oud weliswaar, maar toch.) en encrypted lijkt me alleen nodig als je dingen te versturen hebt, die echt geheim zouden moeten blijven. zo interessant zijn mijn mails niet en die van mijn vrienden zijn nog saaier. :) tegen de tijd dat ik vieze plaatjes wil gaan rondsturen, zal ik het nog eens overwegen....

q: "die je b.v. op een losse usb stick altijd bij je hebt"

niet iedereen is er blij mee uit secuirityoogpunt, als jij je eigen usb-stick in hun computer wil steken, zeker inet-café's niet. en als je hem op 't strand in 't zand laat vallen..... zelfs als niemand hem vind.

bedankt voor je toelichtingen en je verduidelijking over de secuirity.

groet, janux.