Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ooparry
ooparry - 06-01-2012 10:44:50
Voeding & Gezondheid

Hallo, goede morgen, :d

[quote=piraterij schreef op woensdag 4 jan 2012, 16:38]wat best apart is in nederland is dat nederlanders over het algemeen wantrouwen. in de stad waar ik woon wordt er minder gedag gezegd dan in het dorp waar mijn ouders wonen, in de stad zeg je gedag tegen bekenden in het dorp begroet je iedereen die je tegen komt.

als je wild vreemden in een stad begroet krijg je vaak heel onverwachtse reacties ik heb het geprobeerd in de vond, sommige liepen hard door dachten meteen dat ze beroofd werden, anderen negeerde je of kijken je aan alsof je van een andere planeet komt en gelukkig waren er mensen die het begrepen.

de mensen die dachten dat ik van een andere planeet af kom hebben naar meerdere keren hallo te zeggen het toch begrepen en begroeten me nu elke dag.

het is heel makkelijk om positief te denken, het enige is dat mensen het soms even vergeten hoe het ook alweer weer moet, lach gewoon dan krijg je al meer aandacht, zeg goede morgen tegen de buurman, en begroet mensen op straat.

het is zo fijn om even een hallo te krijgen, of even tijd te nemen voor een ander, net als het dringen in de trein waarom? als we met zijn alle de trein inlopen voor de mensen eruit zijn, verspillen wij meer tijd dan even op elkaar te wachten. het is zo makkelijk om je niet te haasten door op tijd van huis te vertrekken. en niet boos op iemand te worden omdat jij stress hebt, alles begint bij jezelf.

dat van het dorp is niet helemaal waar. ook in het dorp slaat het toe. mensen die je al lang gedag zegt reageren op 'n gegeven moment niet meer. ze hebben ook daar teveel haast. we moeten bedenken dat "oude" tijden niet meer terug komen en dat de individualisering blijft toenemen. helaas!!