Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ooparry
ooparry - 06-01-2012 13:38:04
Voeding & Gezondheid

Hallo, goede morgen, :d

[quote=eenigma schreef op vrijdag 6 jan 2012, 13:15][quote=tenormin schreef op vrijdag 6 jan 2012, 12:59][quote=mostertpot schreef op vrijdag 6 jan 2012, 12:54][quote=conny2 schreef op vrijdag 6 jan 2012, 10:39]hallo...!

ook goedenmiddag; sorry, het duurde even voor iemand terug groet, het is ook hier nog even wennen.

haha, ik zou u wel eens tegen willen komen. ik had ook het impuls om op conny2 te reageren, maar "durfde" dat weer niet.

een heel goedemiddag samen :-d wat heerlijk he dat het zonnetje nu schijnt na al die dagen regen en stormwind.............

@ooparry

je zegt:
"dat van het dorp is niet helemaal waar. ook in het dorp slaat het toe. mensen die je al lang gedag zegt reageren op 'n gegeven moment niet meer. ze hebben ook daar teveel haast. we moeten bedenken dat "oude" tijden niet meer terug komen en dat de individualisering blijft toenemen. helaas!!"

dat ben ik dus niet met je eens,wij als samenleving besluiten met z'n allen wat we normaal gedag vinden en wat niet en zoals mijn moeder altijd zei "als de anderen van de brug springen hoef jij het niet ook te doen!". ik weet dat mensen je soms als raar en vreemd beschouwen als je zomaar een praatje begint in de rij bij de kassa maar dat is hun probleem, ik vind mezelf zo raar en vreemd nog niet ;-) jij bepaald of je meegaat in de nieuwe gewoontes van anderen, niemand dwingt je, je kan en mag je eigen koers blijven varen en je kan en mag meelopen met de massa. persoonlijk vind ik het jammer als mensen tegen hun gevoel in voor dat laatste kiezen, uit het boeddhisme komt het volgende verhaal:

"een man koopt zijn krant steeds bij een bepaalde krantenverkoper. ondanks dat de verkoper altijd koel en onvriendelijk is, groet de man die de krant koopt steeds vriendelijk en zegt altijd "dank u" als hij de krant aanneemt. op een dag zag zijn collega dit en vroeg hem :"is hij altijd zo nors en onvriendelijk wanneer hij dingen verkoopt ?".

"ja." antwoordde de man.

"waarom ben je dan nog altijd zo vriendelijk ?" voeg de collega.

de man antwoordde : "waarom moet ik hem laten beslissen hoe ik me gedraag?"

met andere woorden je kan je hele leven je gedrag door het gedrag, de keuzes van anderen laten bepalen je kan ook je eigen keuzes maken en zelf bepalen welk gedrag bij jou past ;-)