Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 06-01-2012 20:53:32
Geldzaken & Recht

Vingerafdruk als toegang

[quote=timfelix schreef op vrijdag 6 jan 2012, 15:14][quote=theo sprong schreef op vrijdag 6 jan 2012, 11:30]het is best wel goed . een vingerafdruk kan niet nagemaakt worden, en een pasje kunnen de crimninelen ook namaken !!! net zoals een sleutel die leen je toch nooit uit aan iemand . dat is stom als je dat doet .

in tegendeel. een vingerafdruk is vrij makkelijk na te maken, vooral als je gebruik maakt van (goedkopere) optische scanners. het is zelfs zo erg dat je met een kopietje van een vingerafdruk al sommige poortjes kunt misleiden. tsja.. het al dan niet namaakbaar zijn.. ligt voor een deel ook aan de gebruikte scanners..

bijvoorbeeld: de allereerste budget scanners waren (voor het verhaal even wat kort door de bocht) een glasplaat met daar een ccd onder.. je legt je vinger er op, die werd in 1 keer gescand ("foto") en klaar. dat er een keurige complete fingerprint op de plaat achterbleef, (en ook perfect te oogsten was en te reproduceren - voor dezelfde techniek...) ach... *detail*.

toen de tweede generatie: een smalle array scanner ("een streepje") waar je je vinger over moest bewegen..

daarna: een scanner met een (ir) temp sensor erin.. ok - triviaal, maar toch... weer een stukje beter.

nu scannen ze ook op "beweging" (ook ir).. en dat zal heus nog wel verder gaan (en inmiddels al verder geevolueerd zijn!).. dat een gegeven iets theoretsch goed werkt/kan werken wil niet zeggen dat alle implementaties altijd even goed zijn.. en zeker de eerdere (of goedkopere) implementaties..