Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 07-01-2012 13:33:25
Geldzaken & Recht

Hypotheekrenteaftrek beperken

[quote=nachtuiltje schreef op zaterdag 7 jan 2012, 13:12]iedereen heeft het maar over de hypotheekrente aftrek en dat voornamelijk de rijken hiervan profiteren. dat is niet terecht. ook mensen met een smalle beurs krijgen hypotheekrente aftrek. bovendien moet je als huiseigenaar huurwaardeforfait en onroerende zaakbelasting betalen en waterschapslasten (zowel het gebruikers als eigenarendeel) en komen de kosten voor onderhoud voor eigen rekening.
ik hoor niemand zeggen dat de huurtoeslag voor huurders maar beperkt of afgeschaft moet worden.
gelijke monniken, gelijke kappen! ik vind die vergelijking mank. de meeste mensen die huren kunnen met de beste wil van de wereld niet kopen. voor mensen met een kleine hypotheek (starters, mensen met laag inkomen) mag wat mij betreft de hypotheekrenteaftrek blijven bestaan. maar er is door het cbs aangetoond dat in afgelopen jaren een heel groot deel van de aftrek voor mensen was die hele, hele dure huizen (en hele, hele hoge inkomens) hadden. en dan heb je er in mijn ogen geen recht op. mensen die huursubsidie krijgen, krijgen dit alleen als zij aan een inkomenstoets voldoen. dit is dus al sterk gereguleerd en daar zitten geen miljonairs tussen die weken op vakantie kunnen gaan van hun huurtoeslag, wat wel het geval is met de hypotheekrenteaftrek. nogmaals, voor jan-met-de-pet mag de hypotheekrenteaftrek blijven van mij. maar voor de topinkomens is het gewoon een verkapt voordeeltje en dat vind ik nergens op slaan in tijden van crisis. als er wel gesproken wordt over het afschaffen van de basisbeurs (en dus invoeren van klassejustitie) hoe kun je dan aan de andere kant zeggen 'laat meneer froger nou lekker naar ibiza gaan van de hypotheekrenteaftrek, hij werkt zo hard!'?