Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitenheer - 07-01-2012 15:26:47
Geldzaken & Recht

Hypotheekrenteaftrek beperken

Het belangrijkste voor iedereen is dat eindelijk eens duidelijkheid komt over de toekomst van de aftrek. de discussie loopt al enkele jaren en is een van de oorzaken van het vastlopen van de huizenmarkt.

het juiste moment om in te grijpen was 5-10 jaar geleden, toen de huizenprijzen soms met meer dan 10% stegen. een ingreep toen had veel minder gevolgen had dan een ingreep nu.

het afschaffen van de aftrek is alleen op zeer lange termijn mogelijk, het inperken van de uitwassen kan wel vrij snel. dat je de rente maar 30 jaar mag aftrekken en dat je de "winst" bij verkoop moet investeren in je nieuwe woning is al eerder ingevoerd. er zijn nog meer mogelijkheiden makkelijk te realiseren. je mag zelf weten welke constructies je verzint, maar de rente trek je af alsof je de lening in 30 jaar aflost. al die spaarconstructies zijn leuk, maar je moet er vanaf jaar x gewoon vermogensrendementsheffing over betalen. of gebruiken om je hypotheek gedeeltelijk af te lossen.