Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 11-01-2012 08:35:26
Geldzaken & Recht

Erven en legaat

Godefrieda,
de vrijstelling is gewoon € 2.000,--. alleen als je meer krijgt, moet je belasting betalen.

boy,
het testament is zeker niet ongeldig, maar de legitieme portie mag niet geschaadt worden door allerlei legaten en erfstellingen aan een niet-legitimaris. hij zal daarvoor een procedure moeten aanspannen tegen de "erven van".

wordt het legaat echter gemaakt aan de kinderen van het onterfde kind en zijn die kinderen nog minderjarig, dan zal ook aandacht gegeven moeten worden aan het ouderlijk vruchtgenot en de mogelijkheid dat een (klein)kind komt te overlijden nadat hij het legaat heeft ontvangen maar voor het onterfde kind. als je dat laatste niet wilt, zul je met een tweetrapsmaking moeten gaan werken. kortom; specialistenwerk en dus op naar de notaris om het goed te regelen.