Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 12-01-2012 07:37:09
Elektronica & TV

Wat is de gemiddelde levensduur van een tv

[quote=vliegenderob schreef op woensdag 11 jan 2012, 15:41][quote=tar schreef op woensdag 11 jan 2012, 12:28]beste marlim,

als ik u was zou ik geen verouderde beeldbuis tv kopen.
in alle beeldbuis tv's zit een hoogspanningsgedeelte, wat in de stand-by stand erg heet kan worden en daardoor storingen en/of zelfs brand kan ontstaan...
ik zou als ik een (tweedehands) tv zou kopen, een lcd of plasma tv kopen; dus zo'n platte tv.
succes!

wat een belachelijke onzin! bij geen enkel toestel waar ter wereld ook blijft het hoogspanningsgedeelte in de stand standby ingeschakeld!!

in de ruim twintig jaar dat ik tv' gerepareerd heb, heb ik nog nooit brand meegemaakt die in het hoogspanningsgedeelte is ontstaan, omdat die goed beveiligd is tegen oververhitting, als er iets te heet wordt schakelt het apparaat vanzelf uit! wél kwam het veel voor bij de mechanische aan/uitschakelaar door de grote vonkvorming aldaar en het omhullende stof dat zeer brandbaar is. in het bejaardenhuis waar mijn vader verbleef is niets bekend over een verbod van tv's met beeldbuis, zou ook belachelijk zijn.

vermoeiend, dat sommige mensen een technische ingewikkelde discussie (voor leken) starten die het probleem van gevaarlijke oude beeldbuis tv's bagatelliseren...

inderdaad, heb een simplistische manier gebruikt om iets simpel uit te leggen om het resultaat, en niet om iemand (ongewild) een cursus hogere elektronica te geven, wat hoogstwaarschijnlijk erg verwarrend zal werken.

ik weet dat in het hoogspanningsgedeelte geen brand uit zal breken, omdat het probleem meestal ligt bij de aan/uitschakelaar of de stand standby voorschakelapparatuur.

stofophoping kan een belangrijke oorzaak spelen, maar dat hoeft niet!
trouwens, het is nogal makkelijk voor de leek om te zien of er potentieel gevaarlijke hoeveelheden stof in de tv aanwezig zijn...

dat u het beter weet dan brandpreventie-experts zegt meer dan genoeg; ga eens met die experts in gesprek en laat de feiten u overtuigen!

feit is: in oude beeldbuis tv's is het brandgevaar vele male grote dan in moderne lcd/plasma tv's!

feit is: de meeste elektronische apparatuur van 10 jaar oud is meestal onveiliger dan apparatuur die veel nieuwer en veel energiezuiniger is.

zeker in een bejaardenhuis/verzorgingshuis moet je vrij zware preventie-maatregelen nemen om te voorkomen dat er brand kan uitbreken! en geen extra risico in huis gaan halen voor een paar tientjes "winst".
dat u dat blijkbaar niet weet en/of bagatelliseert vertelt ook weer wat...

google ook eens op: tv veroorzaakt brand in bejaardenhuis

u kunt bij het betreffende brandweerkorps gewoon navragen wat voor een tv er in brand is gevlogen.

wat links:

http://www.nd.nl/artikelen/2011/januari/15/beeldbuis-tv-is-gevaar-voor-zorghuizen">beeldbuis tv's

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=119969">beeldbuis tv's

p.s.

wat orgelmuts al terecht opmerkte: zelfs de kringloopwinkel wil geen eens oude beeldbuis tv's voor niets meenemen/verkoopt die beeldbuis tv's meer...