Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
geddes2007 - 12-01-2012 14:30:19
Voeding & Gezondheid

Meer betalen voor ouderen in de zorg

Die film bestaat echt en de huidige ontwikkelingen lijken toch wel griezelig veel die kant op te gaan. het gaat om de film soylent green.
daar krijg je nog wel een premie om vrijwillig dood te gaan met een ceremonie naar keuze en een premie voor je nabestaanden c.q. een door jou aangewezen persoon. na je 64e geen recht meer op zorg/medicijnen, ook niet als je het zelf zou kunnen betalen. je gaat dan inderdaad snel dood als je afhankelijk bent of wordt van medicijnen en/of zorg.

overigens: de werkende babyboomers hebben vanaf hun 21e verplicht pensioenpremie betaald. eerder kon in die tijd niet, althans niet voor vrouwen. tot enkele jaren geleden was het vooruitzicht dat je met je 65e met pensioen kon tegen 70 procent van je laatstverdiende loon. de werkweken waren langer dan nu, de welvaart heel wat lager. m.i.v. 2004 werd het pensioen berekend over het middelloon. bovendien werd het partnerpensioen verlaagd. als je voor je 65e dood ging zonder partner of kinderen, profiteerden anderen van de door jou betaalde premie. hetzelfde geldt voor mensen die binnen enkele jaren na hun pensionering overleden. wat de abp-deelnemers betreft: het abp moest een aantal jaren geleden zo nodig geprivatiseerd worden, een gelegenheid die door de overheid werd aangegrepen om een flinke greep in de kas te doen. als dat niet was gebeurd, zouden de pensioentrekkende deelnemers waarschijnlijk niet gekort hoeven te worden c.q. zouden hun uitkeringen de afgelopen jaren wel geïndexeerd zijn.
ziektekostenverzekering hebben de meeste mensen ook altijd betaald. er zijn genoeg verzekerden die geen of nauwelijks aanspraak op zorgverlening maken.

de humaniteit is kennelijk op zijn retour. ook mensen worden een economisch voorwerp c.q. een produkt. of zijn we dat al? als je niet meer meekan, moet je het liefst zo snel mogelijk dood. dat scheelt natuurlijk veel kosten in de zorg, maar ook banen. als het zo door gaat, kan er straks een beperkt aantal mensen tegen betaling werken. natuurlijk moeten die super gemotiveerd zijn, want niet gemotiveerd betekent ontslag. aangezien de niet werkenden kennelijk nutteloos zijn en niemand daarvoor wil opdraaien, zal er aan een oplossing voor dit probleem moeten worden bedacht. of de staatsbesturen laten het verder op zijn loop en dan moet iedereen het zelf maar gaan oplossen. zijn ook films over. misschien niet meer zo'n fantasie als ooit werd gedacht.
de geschiedenis heeft kennelijk nog niet genoeg lessen opgeleverd.