Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
rodi - 12-01-2012 14:55:06
Voeding & Gezondheid

Meer betalen voor ouderen in de zorg

Laten we eens kijken wie de ouderen van nu zijn: de moeders hebben meestal niet in loondienst gewerkt, dan was je een ontaarde moeder als je dat deed. hun kinderen hebben allemaal de kans gehad te studeren of een goed vak te leren. kijk eens bij het vrijwilligerswerk wie daar de grootste groep zijn, juist de vrouwen van rond de 60. zij hebben vaak jarenlang gepast op hun kleinkinderen, huishoudelijk werk voor hun kinderen gedaan omdat zij moesten werken. de vaders hebben heel veel geklust bij de kinderen. ook hebben zij voor hun eigen ouders gezorgd vaak tegelijkertijd met het oppassen op de kleinkinderen. zij hebben dus een flinke bijdrage geleverd aan de gezondheidzorg. door mantelzorg of door hun hulp aan kinderen, die vast wel een burnout zouden gehad hebben zonder al die hulp en aan het vrijwilligerswerk.
en dan leven we nu in een maatschappij die zegt dat je gezond moet leven om oud te worden, maar als je dan oud wordt en iets van de maatachappij terug zou moeten krijgen, kun je er naar fluiten, want je mag niets kosten, je mag alleen maar klaar staan en je mond houden.

het idee naar draagkracht betalen vind ik ook niet slecht.
zelf heb ik het niet slecht maar ik ben wel bang voor de mensen die alleen een aow hebben of alleenstaande ouders met laagbetaalde banen. ik zou niet graag in hun schoenen staan.

je moet in ieder geval geen dubbele boodschap uitzenden: leef gezond maar wordt niet oud.
zorg nu maar gewoon dat misbruik en wanbetalen geen kans krijgen.