Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

labren
labren - 12-01-2012 15:24:50
Voeding & Gezondheid

Meer betalen voor ouderen in de zorg

[quote=loreleigil schreef op donderdag 12 jan 2012, 14:35][quote=labren schreef op donderdag 12 jan 2012, 12:45]ik ben nu gepenioneerd , ik leef nu dus gewoon van mijn betaalde premie , wie ben ik nu dan tot last ???het kost niemand iets want ik heb mijn hele leven hier voor betaald, ben gewoon mijn eigen betaalde premie aan het terug halen!!!! toch even een correctie: u leeft niet van de door u betaalde premie. die is niet op een spaarrekening voor u gezet waar u nu van wordt betaalt. de premie die u in uw tijd betaalde, ging naar de ouderen die toen aow hadden. de jongeren van nu betalen nu voor uw aow en moeten tegelijkertijd sparen voor hun eigen oude dag, omdat er waarschijnlijk voor hen geen eens meer aow zal zijn. en als het er nog is, is het véél minder dan nu en ontvangen zij het veel later dan u nu.
[quote=tvanlis schreef op dondrdag 12 januari 2012, 13:47]zwaantje waarom de oudere meebetalen belachelijk.de jongere vergeten dat wat ze nu hebben aan de oudere hebben te danken.als je 46 jaar hebt gewerkt mag je het dan beter hebben dan 50 jaar geleden .de jeugd gaat niet eerder werken voor ze boven de 25 jaar zijn dus waar hebben we het over!laten ze de wintersportes die met de gipsvlugt terug komen en de waaghalzen in de sport en niet alles op de oudere afschuiven.je bent in deze maatschappij bang om oud te woorden
ze moeten het halen waar het te halen is! ouderen hoeven van mij niet meer te betalen. maar het valt me op dat ouderen al snel roepen dat de jongeren (die dus hun inkomen betalen) maar moeten bezuinigen en niet zij. beetje de 'not in my backyard' mentaliteit. ergens logisch, maar het argument 'jongeren gaan niet eerder werken voor ze boven de 25 zijn' is een beetje een rare opmerking. enig idee hoeveel banen er zijn voor jongeren die 'alleen' de vmbo hebben afgemaakt? jongeren die moeilijk leren en goed met de handen zijn, worden weggezet als ongeschoold. en veel ongeschoold werk is er gewoon niet. jongeren zitten echt niet voor de gein op school! wees niet bang om oud te worden, u wordt het (hopelijk voor u en uw omgeving) toch wel. of u het nu wilt of niet. ik hoop voor u in goede gezondheid.

kleine kanttekening voor alle ouderen hier: als u enkel aow heeft, bent u volgens de regering zielig. u heeft immers maar € 970,- per maand te besteden. en dat is me weinig! in de provincie flevoland is een pvv'er opgestaan die heeft geroepen dat iemand met alleen aow er € 100,- per jaar bij moet krijgen, want ze kunnen slechts tweemaal per week een balletje gehakt betalen. http://www.nujij.nl/politiek/pvv-100-euro-extra-voor-aow-ers.15225681.lynkx#axzz1jecok4la">bron als u nu heel hard zit te knikken achter uw beeldscherm, omdat u het met die meneer eens bent, even een vergelijking: een bijstandsuitkering voor een alleenstaande is per maand € 877,-. daar zit u dus € 100,- per maand boven. krijgt u er nog € 100,- bij per jaar (niet haalbaar) dan zit uw inkomen dus per jaar zo'n € 13.000,- boven dat van iemand in de bijstand. gewoon even een kanttekening, voor we de discussie krijgen dat mensen met alleen aow het zo slecht hebben. ;-)


nog even een correctie , dat degeen die mijn betaalde premie beheren daar verkeerd mee omgaan is niet mijn schuld maar ieder betaalt zijn eigen ouderdoms pensioen, dat ze dat voor andere dingen gaan gebruiken is mijn probleem niet , dat is hetzelfde als je spaargeld op de bank ineens weg is omdat de bank daar een verkeerde investering mee gedaan heeft , betaalde premie wordt weggezet voor degeen die dat betaalt heeft , zo luiden de regels van het pensioen beheer , ga eens naar de site waar het allemaal zo perfect uitgelegt wordt voor dat je iets gaat schrijven wat nergens op slaat en een bijstands uitkering is voor mensen die niet willen werken dus alles wat daar aan uitgegeven wordt is zonde van het geld dat moeten ze maar eens even gaan afschaften daar zitten alleen maar gescheiden vrouwtjes in die zogenaamt niet kunnen werken omdat ze kinderen hebben maar is het mijn probleem dat ze kinderen wilden daar hoef ik toch niet aan mee te betalen .