Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-01-2012 13:30:56
Geldzaken & Recht

Kosten verklaring van erfrecht

Tjaldoe,
dat je geen uren op voorhand toegestuurd hebt gekregen is ook logisch. achteraf kan pas bekeken worden hoeveel uren er nodig zijn geweest. het tarief van een zakelijke dienstverlener moet je dan ook niet afmeten tegen het aantal a-4tjes dat jij hebt gekregen, maar tegen het aantal bestede uren. uiteraard kun je aan de notaris een urenspecificatie vragen.

haal trouwens ook eerst de zogenaamde verschotten en lege's uit het bedrag dat je noemt. die lege's moet de notaris betalen aan de gemeente om een afstammelingenonderzoek te kunnen doen.

aangezien er daarnaast zelf 6 erfgenamen zijn, zullen daar ook de benodigde verklaringen voor opgesteld zijn.

op een vergelijkingssite kun je dit vooraf bekijken. alleen door vooraf contact te hebben met een notaris en heel duideljk de casus voor te leggen had er een offerte opgesteld kunnen worden. die was zeer waarschijnlijk niet veel lager geweest.

govert,
de link waar jij verwijst gaat in dit geval niet op en zorgt vooral voor desinformatie. er is immers een testament en er is een executeur benoemd.