Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ampi
ampi - 14-01-2012 19:48:09
Huishouden & Energie

Ervaring met hoekbanken

Onze hoekbank bestaat uit drie delen (driezits-hoek-tweezits) die aan elkaar vastgeklikt zijn. de delen kunnen dus zonodig uit elkaar, maar omdat we een laminaatvloer hebben en vilt onder de pootjes van de bank hebben geplakt gaat in z'n geheel verschuiven (bij feestjes of stofzuigen) eigenlijk net zo gemakkelijk. bij ons staat hij met het driezitsdeel tegen een muur en met het tweezitsdeel dwars op de kamer ter afscheiding van het eetgedeelte. bij feestjes draaien we hem zó dat het driezitsdeel voor het raam komt en het tweezitsdeel tegen de muur. er kunnen zeker 6 volwassenen royaal op zitten, dus zonder enige beenproblemen, en met een beetje inschikken is zelfs 7 nog goed te doen. maar hij is vooral heerlijk om met z'n tweeën in te luieren! lekker knus samen in de hoek (met veel kussentjes) en met onze benen ieder op een eigen helft van de bank. buiten dat we een hoekbank gewoon leuk vinden om te zien is vooral dát de reden waarom we, als hij aan vervanging toe is, meteen wéér voor een hoekbank zouden kiezen! alleen wordt het dan wel een tweezits-hoek-tweezits, omdat we die op wat meer verschillende manieren in de kamer kunnen zetten dan onze huidige bank.
tips:
-neem in de winkel eens de maten op van diverse hoekbanken (lengte, breedte en diepte) en knip die thuis op schaal na uit een vel ruitjespapier. knip uit hetzelfde ruitjespapier ook een plattegrond van je kamer en modellen van je andere meubels op schaal. hiermee kun je n.l. heel gemakkelijk bepalen hoe groot je hoekbank maximaal mag zijn en op welke manieren je hem in je kamer zou kunnen zetten.
-zorg vooral dat er ruim voldoende loopruimte overblijft als een deel van de bank dwars in het midden van de kamer komt te staan!
-let ook goed op de afwerking van de achterkant van de bank! bij banken wordt b.v. voor de achterkant vaak een mindere (dunnere) kwaliteit leer of stof gebruikt dan voor de rest van de bank en als de bank gedeeltelijk vrij in de kamer komt te staan is die achterkant juist extra kwetsbaar!