Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 18-01-2012 10:12:19
Voeding & Gezondheid

Meer betalen voor ouderen in de zorg

[quote=jpm schreef op dinsdag 17 jan 2012, 15:03]zo, even vier lange pagina's doorgewerkt. we zijn weer lekker bezig zie ik. hoe is het mogelijk dat mensen, die allen hopen op een goede, oude dag elkaar zo kunnen bejegenen. verwijten van jongeren naar ouderen en omgekeerd. ik dacht toch dat het zo was dat mensen elkaar altijd nodig hebben en dat, indien je een ander iets gunde, je zelf ook wel wat mocht wensen?

wie wat betaalt voor wie is geen uitgemaakte zaak. we betalen allemaal belasting en hebben dus recht op een aantal voorzieningen. omdat de belasting wel voor meer dan alleen die voorzieningen moeten worden aangewend zijn er fondsen opgericht. pensioenfondsen waarin we kunnen sparen voor onze oude dag. aow-premies worden afgestaan, uit solidariteit met mensen die dat nu nodig hebben.

nu puntje bij paaltje komt, de pensioenfondsen naast het uitkeren van bonussen aan mensen die verkeerde beleggingsbesluiten hebben genomen, nu bankbesturen incompetent hebben gehandeld en tegerlijkertijd ook zichzelf bonussen toekenden, nu de politici zich indekken met de mooie baantjes voor later en tegelijkertijd de ouderen, zieken en gehandicapten door middel van bezuinigingsmaatregelen letterlijk op dood spoor, zeg maar een dodelijk spoor, zetten, nu hebben al die beleidsbepalers hun zin:

iedereen vecht iedereen de tent uit. mensen schofferen hele bevolkings-groepen omdat ze er zogenaamd niet bij horen. en wie zijn opnieuw de lachende derden? natuurlijk, de graaiers die allang hun huisje op de canarische eilanden hebben veilig gesteld, of in afrika, in spanje of een ander eldorado.

wanneer leren we opnieuw de revolutie preken? wanneer komt opnieuw de solidariteit terug die ons op de barricaden brengt? ik ben bang dat de ouderen zelf dat moeten gaan doen, want hun kinderen, danwel de generaties na hen gunnen alleen zichzelf nog wat. stelletje eikels om dan hier elkaar zo ongeveer naar het leven te staan. dom.



goed en gedetailleerd omschreven, behoeft ook geen verdere uitleg.

en dan te bedenken dat dit kabinet het alleen maar erger heeft gemaakt dan het vorige kabinet van balkellende hebben we het nu te doen met gezelschap rutte, verhagen en wilders, een kabinet van rutte met de 4 g’s: g(r)utte graait graag geld.

laten we bij de volgende verkiezingen denken aan deze “zelfverrijkende heren” en de daaraan verbonden praktijken, wanneer we (weer) gaan stemmen op een politieke partij.