Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 20-01-2012 14:04:58
Computers & Telefonie

Draadloze netwerkkaart kapot???


@miek:

even voor de duidelijkheid, als je verbinding (om welke reden dan ook) wegvalt, is het ook logisch dat het intypen van het adres http://192.168.1.1 geen reactie oplevert. immers, dat adres is het adres van je router en als er geen verbinding meer is, dan kan de laptop de router ook niet meer vinden...

wat betreft die beveiligingsinstellingen, die hoef je alleen maar in de router aan te passen. immers, wat je op de laptop ziet, is alleen maar een 'weergave' van hoe de beveiliging van de verbinding is ingesteld. aan de kant van de laptop hoef je dus niets te veranderen. wel is het zo dat wanneer je in de router het wachtwoord (de wpa-sleutel) aanpast, je dat op de laptop, éénmalig opnieuw moet intoetsen om weer verbinding te maken.

kortom, het is een kwestie van proberen. als ik jouw lijstje met instellingen bekijk, dan zou ik de opties 'a' en 'b' gewoon zo laten staan. ik zou beginnen met optie '3' en deze instellen op 'wpa' i.p.v. 'automatisch' en het daarmee een tijdje testen. mocht dat niet goed gaan, dan instellen op 'wpa2' en testen.
mocht dat allemaal niet werken, dan kun je ook optie '4' proberen en deze op 'tkip' of 'aes' instellen i.p.v. 'automatisch'. als dat allemaal niet helpt, dan vrees ik dat je er gewoon niets meer aan kunt doen.

en voor de duidelijkheid, er is niets 'kapot' in je laptop, het is gewoon de combinatie netwerkadapter/router die lastig doet, anders niets.

freya