Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-01-2012 20:57:45
Geldzaken & Recht

Eerst vakantie boeken, dan pas vakantie doorgeven, mag werkgever daarom ontslaan?

Beste vraagsteller,
er is niet snel sprake van een werkweigering in de zin van de wet zodoende dat de werkgever reden heeft op staande voet te ontslaan, het ontslag moet worden aangezegd dat is de achterliggende gedachte.

zie voor een voorbeeld ( het is een van vele) hieronder.

ljn: bd5191,sector kanton rechtbank breda , 469190 cv 07-7232 print uitspraak
datum uitspraak: 11-06-2008
datum publicatie: 24-06-2008
rechtsgebied: civiel overig
soort procedure: eerste aanleg - enkelvoudig
inhoudsindicatie: sinds 2002 in dienst zijnde werknemer vordert gefixeerde schadevergoeding wegens onregelmatige opzegging van de arbeidsovereenkomst medio 2007. werkgever stelt dat werknemer in strijd met gemaakte vakantieafspraak plotseling eenzijdig kenbaar maakte per direct vakantie op te nemen en voor 6 weken naar marokko te vertrekken terwijl werknemer vervolgens ook meteen zonder haar instemming vertrok. werkgever behoefde dat gedrag en het onwettige verzuim als zodanig niet te dulden, maar de aan het ontslag ten grondslag gelegde werkweigering wordt niet aanwezig geacht. schadeplichtigheid werkgever wegens onregelmatige opzegging. gefixeerde schadevergoeding is geen echte schadeloosstelling maar heeft een forfaitair karakter, zodat de vraag of daadwerkelijk enige schade werd geleden aan de toewijsbaarheid daarvan niet kan afdoen.
vindplaats(en): prg 2008, 137
rechtspraak.nl